You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Journalistik i Sydafrika

Översikt
 • Var? Kapstaden
 • Placering? Redaktionen på Cape Chameleon
 • Min roll? Skriva artiklar, fotografera, och annat redaktionellt arbete
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från två veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Interns on the Journalism project edit and revise a print piece in South Africa

Praktik vid vårt journalistprojekt i Kapstaden, Sydafrika, innebär arbete för ett lokalt onlinemagasin som produceras helt av Projects Abroad, Cape Chameleon. Du får chansen att producera artiklar inom en rad olika ämnen. Och som vid allt journalistiskt arbete krävs grundliga efterforskningar och förarbete. Det här projektet är perfekt för dig som håller på att utbilda dig till journalist eller är nyutexaminderad, och vill skaffa dig praktiskt erfarenhet för att få igång din journalistkarriär.

Interns consult each other on print journalism pieces in South Africa

Nästan alla våra volontärresor och praktikplatser är tillgängliga för alla, det enda vi kräver är att du talar god engelska och är beredd att arbeta hårt. Du bör vara inställd på att arbeta självständigt, men dina kollegor finns alltid nära till hands om du stöter på problem eller behöver ställa frågor. Ju större engagemang du visar och ju fler artiklar du skriver, desto större frihet kommer du få och mer av ditt material blir publicerat.

Cape Chameleon publiceras endast på nätet via plattformen Wordpress.  Nätpubliceringen innebär att du, förutom skrivna artiklar, även har möjlighet att producera videomaterial för webben.

Områden du kan producera videomaterial inom inkluderar:

 • Dokumentärer som behandlar lokala frågor
 • Nyheter
 • Rapportera från lokala event
 • Personreportage
 • Recensioner

Du kommer dessutom att ges möjlighet att bidra till Cape Chameleons sociala medier, Facebook, Instagram, Twitter, och Pinterest.

Din roll vid journalistprojektet i Sydafrika

Du bör vara beredd på att arbeta självständigt, men aldrig vara rädd för att ställa frågor. En viktig aspekt av projektet är att engagera sig i nya upplevelser, och du kommer att uppmuntras att ge dig ut och jaga dina egna reportage. Vi rekommenderar att du lär dig så mycket som möjligt om Sydafrika, både före och under din vistelse i landet. Detta kommer att ge dig en klar fördel, och du kommer att vara bättre rustad för att skriva fantastiska artiklar och reportage, som kommer att publiceras i Cape Chameleon.

Under din tid med Projects Abroad har du förstås hela tiden stöd från din handledare, och övrig personal, som organiserar workshops, och besök vid lokala media-relaterade platser av intresse.

Du kan förvänta dig att jobba från 9-16.30, måndag till torsdag, och på fredagar från 9-13.

Som vilken frilansjournalist som helst så behöver du vara engagerad, och hela tiden ta egna initiativ. Vårt journalistprojekt erbjuder mängder av möjligheter för dig som är hungrig, frågvis, och villig att arbeta hårt.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲