You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Vad menas med sommarvolontär?

Vi har tagit fram de här gruppresorna för unga vuxna som hoppas kunna göra meningsfull skillnad under sin sommarsemester – något utöver den vanliga semesterresan.

Projekten finns tillgängliga i Afrika, Asien och Latin/Sydamerika.

Vi bestämde oss för att erbjuda dessa efter vi såg succén med våra ungdomsprojekt, som har sett tusentals tonåringar prova på volontärlivet i utvecklingsländer runt om i världen. Den tid, energi, och omtanke som investerats i de projekten har lämnat ett bestående avtryck hos många behövande människor.

Sommarspecialerna följer samma modell som ungdomsprojekten, med ett på förhand bestämt schema.

Säkerhet och stöd vid Sommarspecialprojekten

När du anmält dig till ett av sommarprojekten så tilldelas du en personlig rådgivare som guidar dig genom hela processen – från ansökan till avfärd.

När du äntligen anländer till din destination tas du hand om av vår lokala personal och ges en omfattande introduktion. Du får reda på allt du behöver veta om ditt projekt och dina nya omgivningar.

Varje projekt har ett fastslaget schema, en handledare och transport till och från projektplaceringen. Sociala aktiviteter och utflykter är planerade i förväg och Projects Abroads personal finns alltid tillgänglig för att ge råd och handledning när du utforskar landet på din fritid.

Volontärarbeta med likasinnade från hela världen

Är du ute efter att knyta vänskapsband som varar livet ut med människor från hela världen så en sommarspecial rätt plats. Grupperna består av volontärer från länder som Japan, England, Sydafrika, Tyskland, Amerika, Kanada, Frankrike, Kina och Schweiz för att nämna ett fåtal. Alla volontärer anländer samma helg och delar upplevelsen från dag ett.

Resa till och från projektet

Precis som med våra standardprojekt väljer du själv hur du vill boka dina flygbiljetter. Vårt dedikerade reseteam tar mer än gärna över besväret med att hitta bästa möjliga biljetter åt dig – eller så kan du välja att boka själv.

När du väljer att boka flyg genom Projects Abroad ser vi till att dina biljetter är ombokningsbara, med kortast möjliga restid och för lägsta möjliga pris. Där det är möjligt ser vi även till att du reser tillsammans med andra volontärer som skall till samma destination.

När du anländer till flygplatsen möts du av personal från Projects Abroad för vidare transport till ditt boende.

Transport organiseras även till flygplatsen när det är dags att resa hem igen.

Vad ingår i priset?

Att resa eller volontärarbeta utomlands ska vara en spännande och meningsfull upplevelse.

Våra strukturerade sommarprojekt låter dig fokusera på just detta, medan vi tar hand om resten.

Avgiften du betalar inkluderar mat, boende, lokaltransport, donationer och material till din projektplacering, stöd 24/7 från vår lokala personal, såväl som sociala aktiviteter och helgutflykter.

Alla aktiviteter och utflykter har planerats i förväg så att du kan koncentrera dig på att uppleva dina nya omgivningar med alla sinnen. Det kommer förstås även att ges möjlighet att utforska landet på din fritid.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲