You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad fortsätter att stödja etiskt volontärarbete med vilda djur

Fyra lejon njuter av solnedgången vid ett av våra naturvårdsprojekt.

Som en av världens största på volontärresor, och därför en ledande auktoritet  inom branschen, inser Projects Abroad att grymhet mot djur ofta kan vara en oönskad biprodukt av turism. Exempel på detta resonemang inkluderar: rida på elefanter, närkontakt och fotografering tillsammans med vilda djur.

En av de mer allmänt förekommande, och allvarliga exemplen på den inverkan den här typen av turism ha på djur, är lejonuppfödnings-industrin i Sydafrika, där lejon i fångenskap avsevärt överträffar det vilda beståndet.

De flesta av de här djuren föds upp som ett led i den lukrativa sydafrikanska jaktindustrin, men lockar även tusentals volontärer varje år, ofta under falska förespeglingar att de deltar vid ett djurvårdsprojekt, när de arbetar vid de här uppfödningsanläggningarna .

Dessutom betalar tusentals fler turister för att besöka anläggningarna för att klappa, och leka med lejonungar. De här skrupelfria uppfödarna väcker stor oro för djurens välfärd då de nyfödda ungarna tas från sin moder, vilket är ångestfyllt både för ungar och lejoninna. De utsätts sedan för daglig hantering av turister för att sedan, när de blivit för stora för att hantera, möter sitt öde som jakttroféer.

Mot bakgrund av denna oroande praxis, och den i högsta grad återaktualiserade debatten kring troféjakt, kan Projects Abroad garantera att samtliga av våra internationella projekt har granskats grundligt, och övervakas kontinuerligt, för att säkerställa att de volontärplaceringar vi erbjuder, inte på något sätt  är förbundna med djurplågeri i någon som helst form.

För övrigt, uppmuntrar Projects Abroad aktivt volontärer att ha en djurvänlig upplevelse under sin tid utomlands, och att vara medvetna om den negativa påverkan turistaktiviteter som innefattar djur, faktiskt har.

I linje med de rekommendationer den internationella organisationen för djurens välfärd, FOUR PAWS, har fastställt, uppmuntrar Projects Abroad volontärer såväl som turister att:

  • Komma ihåg att vilda djur hör hemma i det vilda, och bör endast observeras i dess naturliga miljö.
  • Aldrig betala för att ta foton tillsammans med ett vilt djur.
  • Aldrig betala för att ha närkontakt med vilda djur. Det här inkluderar att rida elefant, simma med delfiner, klappa stora kattdjur såsom lejon.
  • Aldrig besöka evenemang som främjar djurplågeri, såsom tjurfäktning, tuppfäktning, eller cirkus som inkluderar vilda djur.
  • Aldrig köpa souvenirer från ett vilt djur, eller ta något från naturen, inklusive snäckskal, tänder, päls, eller andra djurdelar.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.