You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Hjälpprojekt i Nepal, påbörjas 1 juni 2015

Hjälpprojekt i Nepal, påbörjas 1 juni 2015Nepal behöver många fler volontärer efter jordskalvet som ödelade landet och lämnade tusentals döda.

När det omedelbara katastrofarbetet är över påbörjas Projects Abroads hjälparbete den första juni.

Projects Abroad har arbetat i Nepal sedan 1999. Vi har många vänner och kollegor som bor där som vi besöker och talar med ofta. Det är därför vi startar detta speciella hjälpprojekt efter det förödande jordskalvet den 25 april.

Vi är involverade i många samhällen i Chitwan, Katmandu och Ghandruk, särskilt i skolor, barnhem, sjukhus och miljöprojekt, alla har drabbats. Huvudsakligt fokus för detta projekt blir att återuppbygga dessa, men också att säkerställa att hela samhällena där vi arbetat så länge vet att vi finns där för dem i dessa svåra tider.

Vår kollega, Suzie Adams, som arbetat i Nepal i mer än ett år innan hon påbörjade arbete på vårt huvudkontor i England, har redan flugit till Nepal. Hennes arbete är att precisera projekt där våra volontärer kan göra en verklig insats. Just nu arbetar våra nuvarande sjuttio volontärer med det de kan  i detta nödläge. Vårt nya hjälpprojekt i juni kommer att finnas kvar under lång tid. Nepal är ett av världens fattigaste länder och landets egna resurser är väldigt begränsade så all hjälp utifrån behövs.

Projects Abroad kommer att lägga alla medel från volontärers avgifter till detta projekt.

Dr Peter M Slowe
Chef, 26 april 2015

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲