You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Sydamerika

Volontärarbete i Sydamerika! Upplev storslagna Anderna, Amazonas djungel, vackra Stillahavskusten och de fascinerande Galapagosöarna. Blanda färgstark kultur, spännande mat och rytmer som gör att du har svårt att sitta still så har du Sydamerika i ett nötskal.

Bortom turiststråken är livet dock hårt för många människor. Skillnaden mellan fattig och rik är enorm och många kämpar dagligen för att överleva i samhällen där social trygghet inte är vad vi är vana vid hemifrån.

Volontär i Sydamerika - Lokala kvinnor i traditionella kläder sitter på en bänk i La Paz, Bolivia.

Det är här du kommer in i bilden som volontär. För att fylla behovet av hjälp där ingen finns att tillgå.

I Sydamerika erbjuder Projects Abroad volontärarbete i dessa länder:

Du kan delta under så kort tid som en vecka på några av våra projekt, men vi rekommenderar att du stannar längre än så för att både du och det samhälle du besöker skall få ut så mycket som möjligt av din vistelse.En månad, mer om möjligt, brukar vara en bra tid att stanna så att du har tid att bekanta dig ordentligt med den lokala kulturen, projektet och din värdfamilj.

Vi driver projekt i Sydamerika inom:

  • Barn & Ungdom
  • Undervisning
  • Medicin & Hälsa
  • Natur & Miljö
  • Djurvård & Veterinärmedicin
  • Sport & Idrott
  • Juridik & Mänskliga Rättigheter
  • Journalistik
  • Konst och Kultur

Du kan kombinera länder och projekt som du vill, och naturligtvis kan du också ta språkkurser i spanska eller quechua.

Vi har även specialprojekt för dig som är 16-19 år och vill prova på livet som volontär tillsammans med andra i samma ålder.

Att vara volontär i Sydamerika

Sydamerika är en spännande region att volontärarbeta i. Förutom projektarbetet kan du bekanta dig med några av de äldsta kulturerna i världen. Kanske inkluderar din resa den spektakulära utsikten över Machu Picchu, att surfa i Stilla havet, utforska Amazonas regnskog, eller dansa salsa, merengue och tango med nya vänner från hela världen. Kanske vågar du också testa lokala specialiteter som grillat marsvin?

Volontärer i Peru beundrar utsikten vid Machu Pichu.

Våra volontärer i Sydamerika bor med lokala värdfamiljer, som hjälper dig att anpassa dig till dina nya omgivningar. Du kommer också att delta i sociala aktiviteter i Projetcs Abroads regi.

Vi erbjuder också volontärarbete i Central-, Latinamerika, och Karibien i följande länder:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲