You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Vietnam

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Hanoi
  • Placering? Skolor, skolor för barn med särskilda behov, engelskagrupp
  • Min roll? Lärare och lärarassistent (engelska, franska)
  • Boende? Värdfamilj, delat boende
  • Hur länge är jag där? Från fem veckor (från fyra veckor för erfarna lärare)
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Genom volontärarbete inom undervisning i Vietnam får du en enastående möjlighet att till få ovärderlig klassrumsbaserad arbetslivserfarenhet. Fokus ligger på konversationsengelska vilket innebär att du inte behöver några formella kvalifikationer eller TEFL (Teaching English as Foreign Language) utbildning.

Volunteer helps students with classwork on the Teaching project in Vietnam

Sedan mitten av 1960-talet Vietnam har följt en amerikansk modell för utbildning och administration. Vietnam har i flera år nu sett den ökande betydelsen av engelska som språk i näringslivet och betydelsen av att anpassa undervisningen till den snabbt växande ekonomin. Turismen växer också i Vietnam och att kunna tala god engelska är viktigt för att få ett bra jobb inom turismindustrin. Det finns en enorm efterfrågan på att lära sig engelska bland Vietnams unga befolkning och engelska lärs ut i alla gymnasieskolor och många grundskolor runtom i Hanoi.

Lärarvolontärer arbetar jämsides med de vietnamesiska lärarna för att hjälpa till att förbättra barnens engelska uttal. Genom att göra undervisningen rolig och intressant kan du verkligen bidra till att styrka elevernas självförtroende och utveckling. De kommer att vara intresserade av dig och ditt liv vilket du kan utnyttja för att få dem att prata med dig och varandra.

I de flesta skolor kommer du att börja som assistent och stödja huvudläraren i sin undervisning. Allt eftersom du känner dig mer säker och barnen lär känna dig kan du få ta mer ansvar.

Du som lärarvolontär har en stor inverkan på dina elever och effekterna blir tydliga och långvariga. Du kommer att vara en del av ett större volontärnätverk vilket ger ett riktigt positivt bidrag till samhället i stort. En volontärresa som denna blir en upplevelse som du aldrig glömmer!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Vietnam Teaching Management Plan.

Vietnam Teaching Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲