You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som idrottslärare i Vietnam

Översikt
  • Var? Hanoi
  • Placering? Lokala skolor
  • Min roll? Assisterande idrottslärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Sports volunteer teaching a physical education class in Vietnam

Är du sportig, aktiv, och vill inspirera andra till att röra på sig och odla sitt sportintresse så kan vårt idrottsprojekt i Vietnam vara något för dig. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller formell kompetens för att delta, även om det förstås är ett plus.

Din roll som idrottsvolontär i Vietnam

Vid projektet för skolidrott i Vietnam tränar du barn och ungdomar i åldrarna 6 till 18 år, fördelade i grupper av 30-55 elever. Idrottslektionerna pågår vanligtvis i 40 minuter, två gånger i veckan. I början fungerar du som assistent till ordinarie idrottslärare, för att efter hand, då du visat prov på initiativförmåga och engagemang, få ökat ansvar och kanske hålla i egna lektioner.

De mest populära aktiviteterna är fotboll och basket men på den sprillans nya konstgräsplanen finns det finns all möjlighet att lära ut andra sporter som volleyboll, friidrott, eller kanske rugby.
Ge besked om du brinner för en särskild sport så ser vi till att hitta en passande placering.

Sports volunteer does warm up activities with school children in Vietnam

Din viktigaste uppgift som idrottslärare är se till så att barnen deltar och har roligt. Att involvera barn och ungdomar i idrottsaktiviteter är inte bara viktigt för deras fysiska välmående det bidrar även till att ge dem en känsla av laganda, sportsligt uppträdande och disciplin. Struktur och mening är viktigt för både barnen och samhället i stort.

Din insats får även andra positiva bieffekter; din närvaro ger eleverna ett utmärkt tillfälle att öva sin muntliga engelska och en chans att lära sig om en annan kultur. Dessutom är det oerhört givande att se eleverna utvecklas och att din insats ger resultat. Du får heller inte glömma att din insats som volontär är en del av något större; ditt arbete vid projektet i Vietnam gör skillnad långt efter att du rest hem igen.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲