You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Vietnam – Res som volontär till Sydostasien

Översikt

Map of Volunteer Project in Hanoi, Vietnam Volunteer Vietnam

Att vara volontär i Vietnam ger dig en chans att tillbringa tid i ett fascinerande och vänligt land under snabb utveckling. Projects Abroad Vietnam har sin verksamhet baserad i Hanoi i norra Vietnam.

Street lanterns near volunteer projects in Hanoi, Vietnam

Hanoi är Vietnams huvudstad och en av Sydostasiens livligaste städer. Vid första intrycket kan staden tyckas vara kaotisk men allt eftersom du som volontär i Vietnam bor och arbetar i staden kommer du att upptäcka det vietnamesiska folkets vänlighet. Utforska den charmiga gamla stan och upptäcka dolda tempel bortom myllret av motorcyklar och storstadspulsen.

Hanoi är Vietnams kulturella centrum med över 600 pagoder och tempel att besöka. Staden förändras snabbt under den nuvarande högkonjunkturen och tillför höga hotell byggda av stål och glas till stadssilhuetten av kolonial fransk arkitektur, traditionella marknader och fallfärdiga butiker. Även om välståndet ökar i Vietnam så lever många av Hanois invånare under mycket skrala förhållanden och fattigdomen i staden är fortfarande utbredd.

A scenic photo of a volunteer at lake in Vietnam

Som volontär i Vietnam arbetar du oftast från måndag till fredag så du kommer ha gott om tid att utforska Hanoi på helgerna. Om du vill komma undan stadslivet ett slag kan du bege dig till Ba Vi National Park där det finns utmärkta vandringsleder, fantastiska möjligheter att se djurlivet i området och över 1 200 trappsteg för att nå bergstoppen och få panoramautsikt över staden. Vill du ta det lite lugnare kan du slappna av och prova den lokala fisk- och skaldjursmaten på Bai Chay stranden vilket är den närmaste till Hanoi.

Vietnam är väl värt att utforska vidare efter din placering du kan vandra i bergen Sapa, stirra ut i förundran på Ha Long-buktens stegrande kalkstensöar eller handla en ny skräddarsydd garderob av kläder i modehuvudstaden Hoi An. Om du inte vill vara så aktiv kan du istället åka söderut och njuta av de avslappnade strandvibbarna på ön Phu Quoc.

Det finns goda möjligheter för att åka med genom Sydostasien till Thailand, Kambodja vilket kan göras billigt men dock inte alltid snabbt med buss och tåg. Det finns även nu många billiga lågprisflygbolag som låter dig utforska området vidare utan lång extra restid.

Vill du ha mer info om volontärarbete i Vietnam så hör du av dig!

Projekt tillgängliga i Vietnam

Ungdomsvolontär i Vietnam

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲