You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär – omsorg och samhälle plus franska i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var?Lomé
  • Placering? Daghem, grundskola och språklektioner
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

Volontär läser tillsammans med tre barn vid omsorgsprojekt i Togo.

Det här projektet är perfekt för dig som är mellan 15 och 18 år, är intresserad av att volontära med barn, men som också vill utföra mer praktiskt arbete och förbättra din franska. Dina dagar kommer att delas mellan de olika placeringarna.

Barnomsorgsdelen tar plats på ett lokalt daghem, där du hjälper till med att arrangera olika aktiviteter och med allmänna vardagssysslor.

Samhällsdelen av projektet spenderar du med att göra lättare renoveringsarbeten, det kan handla om att måla om en vägg, ordna med ett skolbibliotek eller kanske anlägga ett grönsaksland.

Du kommer även att ägna ett antal timmar i veckan åt att förbättra din franska. Vare sig du vill lära dig grunderna eller bygga på kunskaper du redan har, så kommer lektionerna att anpassas efter din nivå.

Då du kommer att bo hos en av våra lokala värdfamiljer så kommer du att få många chanser att öva dina nyfunna franskakunskaper. Att leva tillsammans med lokalbefolkningen ger dig också möjlighet att verkligen lära känna den togolesiska kulturen.

När du volontärar i Togo har du chansen att ta del av sociala och kulturella aktiviteter anordnade av vår lokala Projects Abroad-personal – dessa kan inkludera utflykter till Togoville och andra attraktioner, filmkvällar, och middagar vid lokala restauranger.

Under helgen gör vi en utflykt till Kpalimé, en bergsby omgiven av kakaoplantage. Upptäck det fantastiska landskapet, njut av en picnic och simma i vattenfallet, eller utforska den lokala hantverksmarknaden.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲