You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som fotbollstränare i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Fotbollslag
  • Min roll? Assissterande tränare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Fotboll är otroligt populärt i Togo och entusiasmen är lika stor för den lokala gatufotbollen som för Premier Leauge. Och som överallt i världen drömmer barn och ungdomar om att bli världskända fotbollsspelare. Även om de drömmarna endast går i uppfyllelse för ett fåtal, ger fotbollen så många andra fördelar som fysisk form, möjligheter till socialisering och inte minst så är det roligt. Det är här våra volontärer kommer in i bilden.

Din roll som volontär vid fotbollsprojektet i Togo

Volunteer soccer coach leads an after school club in Togo

Som volontär vid fotbollsprojektet i Togo kommer du att arbeta med två lag i Lomé som bägge är sponsrade av Projects Abroad. Ungdomarna är från 14 år och uppåt och är indelade i lag efter ålder. Du kommer att assistera de två huvudtränarna och hjälpa till med allt från att planera träningar till att instruera spelarna i olik övningar. Mycket av tiden kommer träningarna fokusera på teknik och har du idéer eller förslag på bra övningar, så kommer det att uppskattas. Huvudmålet är att det skall vara roligt med fotboll, det gör det också mycket lättare att lära sig.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att delta vid projektet; huvudtränarna kommer att ge dig vägledning och stöd där du behöver det. Någon form av fotbollserfarenhet är förstås en fördel. Träningarna tar plats fyra till fem kvällar/morgnar i veckan, beroende på om barnen går i skolan eller om det är lov. Detta fyller såklart inte hela din arbetsvecka, så vi rekommenderar att du kombinerar fotbollsprojektet med ett undervisnings eller barn och ungdomsprojekt, för att fylla ut tiden. Lokala skolor har även ofta behov av hjälp med skolidrotten.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲