You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär som baskettränare i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Lokal basketklubb
  • Min roll? Träna lokala ungdomar
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Som sportvolontär med Projects Abroad Togo har du möjlighet att arbeta som basketcoach för lokala division1-klubben Club Etoile Filante. Togeleser är tokiga i sport och medan fotboll är den mest utbredda sporten, ökar basket i popularitet i rasande fart.

Basketprojektet i Togo låter dig som volontär arbeta med både barn och vuxna på varierande nivå; målet är att främja laganda och uppmuntra fysisk träning.

Baskettränare för barn i Afrika

Förutom klubbens A-lag, som spelar i division 1, tränas barn och vuxna i åldrarna 4-35 år. i alla aspekter som hör basket till: teknik, teori, och taktik. Träningstider är mellan 3 och 6 på eftermiddagen; träning efter mörkrets inbrott är inte möjligt då basketplanen saknar elektriskt ljus.

Din roll som volontär vid basketprojektet i Togo

Volunteer coaches a group of school boys at a school in Togo

Din exakta roll som volontär-coach beror på tidigare erfarenhet. Om du är kunnig och erfaren nog att träna grupper på egen hand kommer det att uppskattas oerhört. Men allt stöd du kan ge till existerande tränare är till stor hjälp.

Klubben ligger nära en av stadens marknader och volontärer bor vanligtvis ungefär en 15 minuters bilresa därifrån.

Då träningarna endast är schemalagda för eftermiddagen, bör du kombinera basketprojektet med ytterligare ett projekt för att fylla din arbetsdag. Förslagsvis kan du ansluta dig till ett undervisnings-, eller barnomsorgsprojekt på morgnarna. Berätta hur du vill kombinera dina projekt när du ansöker.

Det här projektet bedöms av vår lokala personal som lämpligt för en kortare vistelse om du inte har möjlighet att resa iväg en längre tid. Vi rekomenderar dock att du spenderar minst fyra veckor vid projektet då detta ger större möjlighet att göra ett varaktigt avtryck än någon som stannar en kortare tid.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲