You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta inom tandvården i Togo

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assistera lokala tandläkare och tandsköterskor
  • Krav? Du talar minst medelgod franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer on the Dentistry project working in a hospital in Lome, Togo

Är du ute efter att skaffa erfarenhet medan du studerar för att bli tandläkare? Du kanske behöver göra praktik utomlands? Varför inte resa till Togo med Projects Abroad? Tandvården i Togo är väldigt annorlunda mot vad du är van vid hemifrån och det kommer att vara ett uppvaknande att se hur verkligheten är när det handlar om tandvård i ett utvecklingsland.

Som volontär vid tandvårdsprojektet i Togo arbetar du vid ett offentligt sjukhus som också hyser undervisning och forskning. Första veckan kommer du endast att ha en observerande roll, så att du lär dig hur saker och ting fungerar innan du blir tilldelad mer praktiska arbetsuppgifter.

Efterhand som du blir varm i kläderna och bekant med behandlingar och procedurer och när du visat att du har en viss kompetens, ges du mer och mer ansvar. Det kan handla om att hjälpa till vid konsultationer, undersökningar att observera mer komplexa procedurer eller att assistera tandläkaren vid behov.

Outreach – uppsökande vård

Det ges även möjlighet att delta vid ett outreach-projekt. Här kan du assistera kvalificerade tandläkare vid besök på skolor och barnhem där de genomför undersökningar och mindre procedurer. Du kan även hjälpa till med att uppmärksamma frågor rörande tandhygien, till exempel att visa barnen hur de bör borsta sina tänder.

Krav för att delta

För att kunna jobba vid något av våra medicinska projekt i Togo behöver du kunna förstå och göra dig förstådd på franska. Då de flesta anställda och patienter inte talar någon engelska, är detta nödvändigt för att kunna kommunicera vid din placering.

Boende och Fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Togo bor du hos en av våra värdfamiljer. Här lär du känna den lokala kulturen och ges en utmärkt chans att öva din franska.

På fritiden har du möjlighet att utforska dina omgivningar tillsammans med dina nyfunna Projects Abroad-vänner.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲