You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjuksköterska i Togo

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assistera ordinarie personal
  • Krav? Du talar minst medelgod franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Nursing volunteer dresses a child's wounds in Togo

Vi har placeringar för sjuksköterskevolontärer vid sjukhus, kliniker och HIV/AIDS center i Lomé. Placeringarna är väl utrustade med lokala mått mätt och kommer att ge lärorik erfarenhet i hur sjukvårdsystemet fungerar i ett utvecklingsland.

Som sjuksköterska i Togo får du se en mängd olika behandlingar och våra samarbetspartners är angelägna om att förse volontärer med en miljö där de har möjlighet att lära sig så mycket som möjligt och förbättra sina medicinska kunskaper. Du kommer dagligen att se fall som du vanligtvis inte ser i västvärlden, som tyfus och malaria.

Metoder och behandlingar skiljer sig markant från vad du är van vid, därför kommer du att spendera den första veckan med att observera personalen i arbete. När du efterhand blir varm i kläderna och visar att du är kompetent får du större ansvar och mer praktiska arbetsuppgifter.

Vilka är mina möjligheter som sjuksköterskevolontär i Togo?

Volontärer med tidigare erfarenhet eller som studerar till sjuksköterska, arbetar vid ett av två offentliga sjukhus. Där finns möjlighet att spendera tid på olika avdelningar som pediatri, förlossning, öron-näsa-hals och ortopedi.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet eller relevant utbildning men vill prova på att volontärarbeta som sjuksköterska, så är du också välkommen. Du kommer då att arbeta tillsammans med sjuksköterskor vid små privata kliniker där du kan observera och lära från patientkonsultationer och mindre ingrepp. Det finns även möjlighet att hjälpa till vid ett HIV/AIDS-center som ger patienter gratis konsultation och behandling. Här kan du göra en insats genom att väcka uppmärksamhet kring sjukdomen och undervisa i säkerhet, acceptans och tolerans.

Under din vistelse vid projektet kommer en av våra lokalt anställda Projects Abroad-medarbetare fungera som din handledare. Hen visar dig runt vid din placering när du först anländer och tillsammans med personalen vid din placeringen kommer ni överens om ett schema baserat på dina kvalifikationer och önskemål.

Vad krävs för att volontärarbeta som sjuksköterska i Togo?

Vid samtliga av våra sjukvårdsprojekt i Togo kräver vi att volontärer har goda franskakunskaper. Då de flesta patienter och anställda ej talar engelska är detta avgörande för att du skall kunna kommunicera vid din arbetsplats.

Boende och fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Togo bor du hos en av våra lokala värdfamiljer som kommer att göra sitt yttersta för att du skall känna dig som hemma. Att bo tillsammans med lokalbefolkningen ger dig en unik chans att lära dig om den togolesiska kulturen.

På din fritid har du möjlighet att utforska omgivningarna och lära känna övriga volontärer.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Detta projektet är tillgängligt för dig som inte har möjlighet att volontärarbeta under en längre period, utan endast kan delta under två veckor. Samtidigt som du får en glimt av den lokala kulturen under en kortare period, så har du inte möjlighet att göra samma insats, och gå mer på djupet, som en volontär som stannar en längre period.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲