You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjukgymnast i Togo

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Arbeta tillsammans med ordinarie personal
  • Krav? Du talar medelgod franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer on the Physical Therapy project works with a man in a clinic in Togo

Om internationell erfarenhet som sjukgymnast, i en spännande ny kultur låter som något för dig, bör du ta en närmare titt på Togo i Västafrika. Togo är ett fattigt land och du kommer att uppleva sjukgymnastik på ett sätt du inte gjort förr, utan moderna faciliteter och hjälpmedel.

Togoleserna är ett oerhört gästfritt folk och den lokala personal gör allt för att du skall känna dig som hemma och få ut så mycket som möjligt av din vistelse här.

Som volontär vid sjukgymnastikprojektet i Togo arbetar du hos ADS, en lokal organisation som ligger i ett av de mer avskilda områdena av Lomé. Den här organisationen hjälper barn som bor långt ifrån de större sjukhusen i staden att få tillgång till regelbundna kontroller och vård. Du kommer i huvudsak att ha en observerande roll, men beroende på din tidigare erfarenhet och ditt engagemang blir du tilldelad mer praktiska arbetsuppgifter.

Funktionshinder i Togo

Funktionshinder av olika slag möts ofta av ogillande och en stigmatiserande attityd i Togo. Din hjälp vid projektet kan bidra till att förändra den här attityden. Du får ta del av olika stadier av behandling, inklusive rehabilitering och du tar även del av informationsarbete och utbildning av lokalbefolkningen för att förbättra patienternas status i samhället.

Du kan inte vänta dig mycket i form av hjälpmedel eller utrustning vid det här projektet, då resurserna är mycket begränsade. Det gäller att du använder din kreativitet för att lösa dina arbetsuppgifter.

Vad krävs för att arbeta som sjukgymnast vid projektet i Togo?

För att delta vid projektet för sjukgymnastik behöver du kunna kommunicera på franska; de flesta patienter och anställda talar ingen engelska alls. Det är därför viktigt att både förstå och kunna tala språket för att kunna arbeta här. Projektet passar dig som är under utbildning eller är färdigutbildad.

Boende och fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Togo bor du hos en av våra lokala värdfamiljer där du får en förstahands upplevelse av den lokala kulturen och får lära känna traditionella seder och bruk. Här har du även chansen att öva dina språkkunskaper!

På fritiden har du möjlighet att utforska omgivningarna tillsammans med andra volontärer från Projects Abroad.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Det här projektet finns tillgänglig som korttidsprojekt, två eller tre veckor, om du inte har tid att volontärarbeta i fyra veckor eller mer. Du kommer att få inblick i kulturen och arbeta intensivt med lokalbefolkningen under en kort period, men du kommer förmodligen inte kunna bidra lika mycket och på samma sätt som någon som är volontär under en längre period.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲