You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som barnmorska i Togo

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal.
  • Krav? Du talar minst medelgod franska.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer working in a clinic on the midwifery project in Togo

Volontärarbete vid barnmorskeprojektet i Togo är en jättespännande möjlighet att skaffa arbetserfarenhet, och inblick i hur yrket praktiseras i ett utvecklingsland. I förhållande till lokal standard är dessa placeringar dock välutrustade. I din roll som volontär får du inte bara vara med om förlossningar, du ger även kvinnorna viktigt stöd både före, under, och efter förlossningen.

Din roll vid barnmorskeprojektet i Togo

I och med att barnmorskeyrket i Togo skiljer sig markant från vad du är van vid, kommer du att spendera minst en vecka med att observera ordinarie personal. Visar du sedan engagemang, och har kompetensen, kan du få en mer praktisk roll. Då får du möjlighet att genomföra konsultationer, behandlingar och assistera vid förlossningar.

Du kommer att jobba på en förlossningsavdelning vid Lomés universitetssjukhus, eller vid ett av de medicinska centren på landsbygden som även tar emot spädbarn. En av våra lokalt anställda kommer att fungera som din handledare och se till att du får ut mesta möjliga av din tid vid projektet.

Vad krävs för att delta vid projektet?

För att kunna arbeta vid våra sjukvårdsprojekt i Togo behöver du kunna tala god franska. De flesta patienter och personal talar ingen engelska så det är franska som gäller för att kunna kommunicera på din arbetsplats.

Boende och Fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Togo bor du hos en av våra lokala värdfamiljer. Här lär du känna den lokala kulturen och får känna på vardagslivet i Togo. Det är även en utmärkt chans att vässa dina franskakunskaper!

Din fritid kan du spendera tillsammans med andra volontärer och utforska era omgivningar. Du kommer garanterat få med dig massor av spännande upplevelser och nyttiga erfarenheter hem!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Det här projektet finns tillgängligt som korttidsprojekt – två eller tre veckor – för dig som inte har möjlighet att volontärarbeta under en längre tid. Var dock medveten om att du inte får samma chans att visa vad du kan under en kortare tid, och din roll kommer således bli mindre praktisk, och mer observerande än om du spenderar en längre tid vid projektet.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲