You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som journalist i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Radiostation eller nyhetsbyrå
  • Min roll? Arbeta tillsammans med lokala journalister, och delta i så många aktiviteter som möjligt vid din placering
  • Krav? Goda muntliga franskakunskaper
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Journalism interns interview a local man in traditional clothing

Att volontärarbeta vid journalistikprojektet i Togo är en fantastisk möjlighet att få relevant arbetserfarenhet, samtidigt som du lär känna västafrikansk kultur. Ingen formell erfarenhet eller utbildning krävs för att delta; intresse för journalistik, media och livet i Västafrika räcker. Förutom detta behöver du även kunna tala franska då det är vardagsspråk i Togo.

Din roll som volontär vid journalistprojektet i Togo

Som volontär kan du välja mellan två olika placeringar. Antingen jobbar du vid en statlig radiostation alternativt vid en nyhetsbyrå, där du kan kombinera tryckt journalistik med radio- och TV-journalistik eller välja att fokusera på ett av områdena. Bägge placeringarna ligger i huvudstaden Lomé som är en oerhört pulserande och spännande stad att bo i.

Journalism interns video tape and photograph a community in Togo

Vid din placering tilldelas du en handledare som hjälper dig att komma igång med det dagliga arbetet. Det journalistiska arbetet sker tillsammans med små grupper av lokala journalister som du får olika arbetsuppgifter av. Vid radiostationen kan dessa uppgifter innefatta att delta i live-sändningar; vid nyhetsbyrån kan du få göra research och intervjuer, skriva, översätta artiklar och mycket mer. Du ges även möjlighet att producera dina egna alster som du senare sänder i radio eller TV.

Möjligheterna vid det här projektet är många så länge du visar initiativ, engagemang, professionalism och arbetar hårt. Du får med dig inte bara goda minnen av en fantastisk upplevelse, men också viktig arbetserfarenhet och en växande portfolio som kommer att hjälpa dig i din fortsatta karriär som journalist.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲