You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Arbeta med Internationell Utveckling i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Kontorsbaserat arbete, en del fältarbete
  • Min roll? Arbeta tillsammans med lokala NGO:s på en mängd uppgifter
  • Krav? Inga krav, men talar du franska så är det en fördel
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 4 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Tillsammans med många andra länder i Västafrika står Togo inför en rad socio-ekonomiska utmaningar som håller tillbaka utvecklingen i landet. Lokala och internationella NGO:s arbetar hårt med att utbilda lokalbefolkningen och förse dem med de verktyg de behöver för att hantera de här utmaningarna. Och volontärer med intresse för utvecklingsfrågor behövs för att stödja de många program och aktiviteter som arrangeras av de olika organisationerna.

Volontärarbete vid projektet för Internationell Utveckling i Togo

Volontär diskuterar landfrågor med lokal jordbrukare, vid

Typiska uppgifter för dig som volontär kan vara att assistera med sammanställning av rapporter, projektplanering, koordinera lokala volontärer, skapa träningsmaterial, samla in pengar, marknadsföring, och allmänt administrativt arbete.

För att få ut det mesta av den här upplevelsen är det viktigt att du som volontär tar egna initiativ och tar alla möjligheter du kan för att bidra till arbetet.

Du kan välja att spendera tid vid en av flertalet NGO:s baserade i Lomé, Togos huvudstad. Områden du kommer att kunna fokusera på inkluderar:

  • HIV/Aids – Arbeta med en lokal gräsrotsorganisation och hjälp till med att utveckla nya metoder för att tackla en allt högre takt av nya HIV-fall i Togo. Volontärer kan assistera med att utveckla handlingsplaner, med insamlingar, skapa nya kampanjer för att belysa HIV/Aids-frågor, och behandlings, och utbildningsprogram.
  • Samhällsbaserade initiativ: Volontärer kan arbeta direkt i drabbade närsamhällen, besöka byar på landsbygden för att arbeta med att belysa problem, och organisera fältaktiviteter för att tackla frågor som: miljö, utbildning, hälsa, och mänskliga rättigheter.
  • Mänskliga rättigheter: Du som volontär ges en unik möjlighet att arbeta med en framstående människorättsorganisation, och assistera med kampanjarbete, utbildningsfrågor, och lobbying runt människorättsfrågor. Volontärer har här möjlighet att välja vilket område man vill fokusera på.

Det är en klar fördel om du talar franska, även om våra samarbetspartners även är ivriga att ta emot engelsktalande volontärer för att hjälpa till med att utveckla material på engelska.

Projektet för Internationell Utveckling i Togo passar sig bäst för volontärer med bakgrund i: business-studier, utvecklingsstudier, eller inom sjukvården eller mänskliga rättigheter.

Arbetstider varierar beroende på typen av arbete och flexibilitet är ledordet, men du kan vänta dig att arbeta 30-35 timmar i veckan.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲