You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Thailand

Översikt
Projektöverblick
  • Var? I och runt Krabi
  • Projekttyp? Grundskola
  • Min roll? Lärare eller lärarassistent (engelska)
  • Boende? Värdfamilj eller delat boende i bungalows
  • Hur länge är jag där? Från en månad och uppåt
  • När kan jag åka Flexibelt, du bestämmer!

Vi arbetar i flera olika skolor, från stora allmänna skolor till mindre lokala. Många volontärer undervisar barn i lågstadiet men det finns även chans att jobba med äldre barn. De flesta av våra volontärplatser finns i och omkring Krabi och vid Thailands sydvästra kust.

A class of Thai students listen to a volunteer teacher

De thailändska lärarna är mycket duktiga på att lära ut den engelska grammatiken, så din roll blir oftast att hjälpa barnen med deras uttal. Många skolklasser är stora, ibland upp till 40 elever. Engelskakunskaper blir viktigare och viktigare i Thailand och särskilt i denna del av landet. En stor del av inkomsterna kommer från turismen och då är det definitivt en stor fördel att kunna engelska. Som volontär i Thailand kan du spela en viktig roll i den utvecklingen!

De äldre barnen är ofta nyfikna att få reda på mer om den västerländska kulturen, det är smart att använda sig av detta för att uppmuntra dem att utveckla sin engelska med dig. Om du är fotbollsintresserad kommer de vilja veta vilket ditt favoritlag är och vad du tycker om det senaste resultatet. En populär lektion kan gå ut på att lära en klass sjunga nån av de senaste poplåtarna från väst. Dock ser inte alla lektioner ut såhär då du ofta har ett schema att följa.

Som lärarvolontär har du ett flertal skolor att välja mellan. De flesta volontärer undervisar barn mellan 4 och 11 år. Vanligtvis undervisar du runt 4 timmar per dag, men detta varierar mellan olika volontärplatser. Övrig tid ägnar du åt planering och efterarbete.

Skolorna i Thailand har skollov mellan april och maj, samt ett i september-oktober. Under denna period ordnar vi andra undervisningsalternativ för dig.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Thailand Teaching Management Plan.

Thailand Teaching Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲