You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Tanzania

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Tanzania

Projects Abroad volunteers with a local Tanzanian host family

Skall du volontärarbeta i Arusha så flyger du antingen till Arusha, eller till Kilimanjaro, där en av våra medarbetare möter dig för vidare transport till Arusha. Kilimanjaro flygplats ligger en timmas bilfärd därifrån, medan Arusha flygplats ligger 20 minuter utanför staden. Väljer du istället att fluga till Nairobi, eller Dar es Salaam så behöver du resa vidare med buss till Arusha, där vi möter dig vid busstationen. Om din volontärplacering ligger i Dar es Salaam så kommer vi förstås att möta dig på flyplatsen där.

Efter att du blivit hämtad av vår representant, åker ni tillsammans till din värdfamilj och ett varmt välkomnande. Volontärer vars placering ligger i Arusha bor antingen i staden, eller i kringliggande distrikt. De som skall bo och arbeta i Dar es Salaam, bor huvudsakligen i stadsdelen Kinondoni i norra delen av staden.

Värdfamiljerna motsvarar medelklassstandard med lokala mått mätt, och vi säkerställer alltid att bostäderna uppfyller våra krav på renlighet, säkerhet, och tillgång till rent dricksvatten.

Introduktion & Rundtur

Volunteers take part in a drumming lesson in Tanzania, Africa

Dagen efter din ankomst till Tanzania, tar vi med dig på en rundtur i närområdet. Vi visar var du kan växla pengar, var posten, och de bra internetkaféerna ligger, och andra ställen som du kan komma att behöva under din vistelse. Är det något du undrar över så är den här introduktionen ett perfekt tillfälle att få svar på alla dina frågor. Vi kommer även att ge dig en genomgång av viktig information, och säkerhetsrutiner.

I Tanzania kräver myndigheterna att volontärer har ett arbetstillstånd, vilket kostar $200 i Arusha, och $250 i Dar es Salaam. Vi hjälper dig med pappersarbetet, och ser till att du får ditt tillstånd.

Volunteers in Tanzania travel in local buses to their projects

Beroende på tid och projekt, så följer vi med dig till din placering samma dag eller dagen efter. De flesta volontärer bor på gångavstånd till sin arbetsplats, men en del behöver använda kollektivtrafik. Vi kommer se till så att du vet precis hur du tar dig dit och hem igen.

När det är dags att resa hem igen, organiserar vi transport tillbaka till flygplatsen. Bor du i Arusha blir du skjutsad till flygplatsen i Arusha, eller i Kilimanjaro, och ligger ditt projekt i Dar es Salaam så är det den flygplatsen som gäller.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲