You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med djurvård i Sydafrika

Översikt
  • Var? Kapstaden
  • Placering? Räddningscenter för djur, center för sjöfåglar
  • Min roll? Hjälpa de lokalt anställda med vård och omsorg för djuren
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers take care of penguins on the Animal Care project in South Africa

Vårt projekt för vård av djur i Sydafrika är väldigt praktiskt orienterat med mycket hands-on-arbete, öppet för alla som är intresserade av djur och önskar erfarenhet från att arbeta med dem; ingen speciell kompetens eller annan utbildning är nödvändig.

Volontärer har möjlighet att antingen jobba vid ett center för husdjur eller ett rehabiliteringscenter för sjöfågel i Kapstaden. Vid bägge placeringarna kommer du att följa djurskötarna i deras vanliga arbete, således får du förstahandsinformation om hur det är att arbeta med att rädda djur i Sydafrika. Dina arbetsuppgifter går vanligtvis ut på att mata, rasta, eller rehabilitera djuren du arbetar med.

Som med allt annat, vad du får tillbaka av ditt volontärarbete beror på vad du ger. Visar du att du är entusiastisk och jobba lika hårt oberoende av vilken uppgift du tilldelas så får du garanterat en lärorik och givande upplevelse. Dessutom får du erfarenhet av att anpassa dig till livsstilen och arbetslivet i ett annat land, vilket i sig är en värdefull upplevelse.

Volontärarbeta på center för husdjur i Kapstaden

Väljer du att volontärarbeta vid centret för husdjur i Kapstaden så kommer du till största delen arbeta med gatuhundar och strökatter. I samarbete med Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) kommer du att vara involverad i utfodring och rastning av djuren, rengöring av burar och tillsyn och vård av negligerade och misshandlade djur. Som volontär är du med och skapar en trygg atmosfär av trygghet och kärlek där djuren kan lära sig att slappna av; du gör en direkt skillnad i djurens livskvalité. De anställda kommer att sätta stort värde på det arbete du utför och den hjälp de får på kliniken, speciellt med att förbereda djuren för operation.

Volontärarbeta på center för husdjur i Kapstaden

Volunteer does medical examination on a penguin in South Africa

Volontärer som är intresserade av att arbeta med beskyddande av sjöfågel kan välja att jobba på ett rehabiliteringscenter för sjöfågel. Centret, som ligger i Bloubergstrand, ca. 25 km utanför Kapstaden, rätt över bukten från Table Mountain, specialiserar sig på räddning och rehabilitering av sjöfågel, inklusive den afrikanska pingvinen. Centret ligger fint vid vattnet, och kolonier av pingviner, pelikaner, skarvar, och till och med rosa flamingos är en vanlig syn. Vanliga arbetsuppgifter kan vara att mata fåglarna, städa burar och rehabilitera skadade eller oljeinsmorda fåglar. På detta projektet kommer du inte bara lära dig att hantera sjöfågel, och rehabiliterings- och räddningsarbete; du kommer även att lära dig massor om det lokala ekosystemet och få observera unika fågelarter på nära håll.

För att volontärabeta vid centret för sjöfågel behöver du binda upp dig för en sexveckors vistelse. Du bor hos en värdfamilj i Bloubergstrand-området; att ta sig in till Kapstaden är inga problem då kollektivtrafiken är väl utbyggd.

Samtliga volontärer vid våra projekt i Sydafrika har nu möjlighet att lägga till en vecka vid vårat Natur- & Miljöprojekt, antingen innan eller efter ordinarie projekt. Ankomstdag vid veckoprojektet är alltid en måndag.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲