You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär med barn i Sydafrika

Översikt
Projektöverblick
  • Placeringsort: Kapstaden
  • Projekttyper: Förskolor, daghem
  • Ålder på barnen: 3 månader-6 år
  • Antal barn/vuxna: Varierande
  • Din roll: Du hjälper ordinarie personal med omvårdnad, lekar och enklare undervisning
  • Boende: Värdfamilj
  • Vad är inkluderat i priset?Mat & Logi, försäkringar, stöd & hjälp 24 timmar om dygnet, introduktion på plats, transfers, personlig websida där alla detaljer kring din resa läggs upp
  • Vad är inte inkluderat i priset? Flyg, visum, vaccinationer, fickpengar

Volontärarbete med barn i Sydafrika. De ökända kåkstäderna i Sydafrika är fulla av människor som kämpar för en bättre värld för sina barn. Arbetslösheten är ofta väldigt hög och många kämpar för att få livet att gå ihop.

Volunteer holding a young boy at a care center in South Africa on the Care project

Som volontär i Sydafrika kan du göra en betydande insats för barnen i dessa områden. Det spelar ingen roll om du tar ett sabbatsår, gör ett avbrott i karriären, är pensionär eller vill ha något meningsfullt att göra under semestern, vi har plats för dig!

Projects Abroad stöder daghem direkt vilket gör att de kan hålla kostnaderna nere och lägga resurserna där de verkligen behövs. Vi har ett brett utbud av olika volontärplatser där du arbetar med barn. Ofta är dagis underbemannade och behovet av volontärer är därför stort. Trots att Sydafrika har en stark tillväxt har de många problem, såsom hög arbetslöshet och utbredd fattigdom. Situationen förvärras även av de utbredda sjukdomarna HIV och AIDS, som har lämnat många barn utan föräldrar.

Projects Abroad samarbetar också med Grassroot Soccer. Projektet kombinerar omvårdnad och socialt arbete med idrott. För dig som är intresserad av idrotten som arena för social utveckling kan detta projekt vara mycket spännande!

Projects Abroad samarbetar med ett antal daghem i slumområden och i de fattigare förorterna till Kapstaden för att ge omvårdnad och stöd till missgynnade barn där. Vi arbetar också på ett center för barn med särskilda behov. Volontärarbete med barnomsorg i Sydafrika innebär ofta också att du får medverka i projekt som inkluderar byggande av nya klassrum och lekplatser, här får du se väldigt tydliga resultat av ditt arbete!

Som volontär i Sydafrika jobbar du vid sidan av din ansvariga handledare. Att ta egna initiativ uppskattas mycket och särskilt aktiviteter som inkluderar idrott, musik, bild och teater brukar vara populära. Starta en kör, organisera en idrottsdag, sätt upp en pjäs eller starta en trumskola med burkar och pinnar, är du engagerad blir barnen det också! Berätta om dina önskemål och erfarenheter i ansökan så är chansen större att vi hittar en perfekt plats för just dig!

Alla volontärer som deltar i våra projekt i Kapstaden har möjligheten att under en vecka medverka i vår volontärresa inom Natur & Miljö efter avslutat volontärarbete, mer info om det hittar du här.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår South Africa Care Management Plan.

South Africa Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲