You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Kåkstadsprojekt i Kapstaden

Översikt
  • Var? Lavender Hill kåkstad, Kapstaden
  • Min roll? Hjälpa till med pågående projekt och byggarbeten i lokalsamhället
  • Placering? Mötesplats för lokalsamhället
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer. Byggprojektet är dock inte öppet från mitten av december till mitten av januari.

A group of children spend time with a female volunteer in a South African township

Oavsett om du vill resa som volontär under ett sabbatsår, som en annorlunda semester eller under en paus i karriären, kommer detta projekt att vara ett bra sätt att fördjupa dig i den Sydafrikanska kulturen. Du kommer att delta i en rad initiativ som är av stort värde för det lokala samhället.

Kåkstadsprojektet involverar arbete inom följande områden:

  • Hjälpa till med fortlöpande byggarbete
  • Näringslära, bland annat arbeta i den ekologiska trädgården och förbereda nyttiga måltider för barnen
  • Utbilda lokalbefolkningen i att anlägga sina egna ekologiska trädgårdar och ta hand om dem
  • Planera och genomföra träningspass, och sportatkiviteter

Din roll som volontär i Lavender Hills kåkstad

Merparten av byggarbetet görs på morgonen, där volontärer hjälper till med alla aspekter av byggprocessen, under vägledning av en byggledare. Byggnaderna konstrueras med en speciell typ av eko-säck. Säcken fylls med vanlig sand och staplas inuti ett skelett av trä, utanpå detta lägger man sedan på murbruk. Den här tekniken har gjort det möjligt att bygga hus med högre kvalitet till lägre pris. Så långt det går använder man även andra miljövänliga material, såsom återanvänt gummi och egkologiska tummstockar.

Centret som byggs i Lavender Hills kåkstad i Kapstaden, har flera funktioner. Det fungerar dels som dagis för barnen i området vars föräldrar knappt har råd att sätta mat på bordet, och dels som kulturcenter med faciliteter för konst, dans, musik, och drama. Här finns även en fullt utrustad lekplats. Filosofin bakom projektet är att tillhandahålla en trygg plats för att hålla barn och ungdomar borta från gatan och allt som kommer därtill med kriminalitet och drogmissbruk.

Olika aktiviteter vid kåkstadsprojektet i Kapstaden

A volunteer contributes to the Building Project in South Africa

På eftermiddagarna när byggarbetet stannat av, har du möjlighet att involvera dig i alla olika aktiviteter och projekt som försigår vid centret. Det kan vara allt från att hjälpa till med att passa barnen, till att arbeta med vår ekologiska odling.

Näringsprojektet innebär att se efter vår ekologiska trädgård, leta fram näringsrika recept som kan framställas av vad vi producerar, laga mat och se till att barnen får mat. Vi planerar också att rengöra ett närliggande område för att skapa en idrottsplats och ge barnen möjlighet att utöva idrott samt utbilda lokalbefolkningen i kåkstaden i odling av ekologisk mat och grundläggande permakultur-tekniker.

Byggprojektet är ibland stängt under skollov, inklusive fem veckor från början av december till mitten av januari, vid påsk och i slutet av september/början av oktober. Under dessa perioder kommer du att kunna delta i alternativa samhällsprojekt.

Det är möjligt att endast spendera två eller tre veckor vid township-projektet om du inte har möjlighet att volontärarbeta en längre tid. Du kommer att kunna få en inblick i kulturen och arbeta intensivt med lokalbefolkningen under en kortare vistelse, men du kommer inte nödvändigtvis bidra till samhället på samma sätt som en volontär som är här under en längre period.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲