You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Juridik och Mänskliga Rättigheter

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Kapstaden
  • Placering? Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter
  • Min roll? Ge juridisk hjälp till utsatta människor som annars inte har tillgång till sådan hjälp.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Intern on the Law & Human Rights Project in South Africa working in the office

För dig som är intresserad av mänskliga rättigheter i södra afrika, finns volontärresor till Projects Abroads Human Rights Office i Rondebosch i Kapstaden. Här arbetar du sida vid sida med passionerad och erfaren personal, som hjälper till att öka dina kunskaper om mänskliga rättigheter, samhällsarbete och juridiskt arbete. Exakt vilka arbetsuppgifter du får beror på din kunskap och erfarenhet. Vi kräver dock ingen bakgrund i juridik eller Mänskliga Rättigheter, du är välkommen som du är!

Det finns ett stort behov av volontärer på våra kontor och vi samarbetar med många av de främsta aktörerna inom området. När vi tar fram just dina arbetsuppgifter tar vi hänsyn till din erfarenhet, bakgrund och ditt intresse för specifika frågor.

Arbetet går i huvudsak ut på att lära människor vilka rättigheter de har, att stärka dem att våga tala om överträdelser samt ge dem verktyg att göra det. Detta betyder att vi arbetar med en mängd olika frågor inom projektet. Du kan läsa mer om kontoret här.

Law students participate in a volunteer project meeting on Human Rights in South Africa

Ditt arbete kan komma att handla om att samla information, skriva rapporter, konsultera klienter, och ibland medverka vid domstolsförhandlingar, besöka intressegrupper, skolor eller att anordna workshops inom olika aspekter av Mänskliga Rättigheter i Sydafrika.

Som volontär förväntas du ibland arbeta intensivt och arbetet kan ofta vara tufft och känslosamt. Du bör tala god engelska och intressera dig för juridik – ju fler funderingar och frågor du har, desto mer involverad kommer du bli och få ut mer av din tid i Kapstaden. Dessa volontärresor är en fantastisk möjlighet för dig som vill ha arbetserfarenhet som du kan använda dig av i din fortsatta karriär. Samtidigt kommer du få ett minne för livet.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår South Africa Human Rights Management Plan.

Månatliga rapporter South Africa Human Rights Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲