You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Sydafrika

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Sydafrika

Male volunteer with his host family in their home in Cape Town, South Africa

Vi rekommenderar att du flyger till Cape Town. Efter de vanliga immigrationsrutinerna möts du utav en av våra lokala medarbetare från Projects Abroad. Hen möter dig i ankomsthallen – håll utkik efter en skylt med Projects Abroad logo på.

Från flygplatsen skjutsas du hem till din värdfamilj där du kommer att bli varmt mottagen. Våra värdfamiljer är medelklass med lokala mått mätt, och vi ser alltid till att alla familjer uppfyller våra krav på renlighet, säkerhet, och tillgång till rent dricksvatten.

De flesta volontärerna bor på gångavstånd från sina projekt, men en del kommer att behöva använda kollektivtrafik, och för en del organiserar vi transport till och från placeringen.

Introduktion & Rundtur

A group picture of volunteers and children in South Africa

Dagen efter din ankomst till Sydafrika hämtas du av en av våra medarbetare som tar med dig till vårt kontor, där du får en introduktion om ditt projekt, och om saker som är viktiga att veta om den lokala kulturen. Du får även en rundtur i närområdet, och får se var saker som växlingskontor, postkontor, och internetkaféer ligger. Ta chansen att ställa frågor om allt du undrar över, så att du efter introduktionen känner dig trygg, och till rätta i din nya omgivning.

Kollektivtrafiken i Sydafrika i allmänhet, och Kapstaden i synnerhet, är väl utvecklad. Och det är enkelt att ta sig till och från centrum, eller åka på helgutflykt med någon av alla backpacker-bussar som arrangerar resor.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Volontär vid Natur & Miljöprojektet

A beautiful view from atop a hill in Botswana, Southern Africa

Skall du volontärarbeta vid Natur & Miljöprojektet så skall du istället flyga till Polokwane. Där hämtas du upp av en av våra anställda, för att ge er av på den fantastiska tre-timmars bilturen till vårt läger Wild at Tuli, på Botswanasidan av Limpopofloden. I lägret frå du möta övriga volontärer, och du får en säkerhetsgenomgång innan du kan slappna av vid lägerelden till ljudet av den afrikanska vildmarken. Dagen efter är det tidig start som gäller för att undvika att arbeta mitt under dagen när det är som varmast.

När du bor och arbetar i ett naturreservat är du isolerad från resten av världen, med begränsad mobiltäckning, och utan tillgång till internet. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att lämna lägret utan att någon ur personalen följer med – det här är den afrikanska bushen trots allt, och det finns gott om vilda djur. Det kommer dock att ges möjlighet att åka in till närmsta by en gång i veckan för att ringa hem, och hjälpa till med att skaffa förnödenheter för veckan.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲