You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som datalärare på Sri Lanka

Översikt
  • Var? Panadura, Negombo
  • Placering? IT-center, skolor
  • Min roll? Hjälpa till med IT-undervisning, utveckla databaser, underhållsarbete
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Många människor på Sri Lanka har aldrig lärt sig att använda en PC. Efter som datakunskaper blir mer och mer nödvändigt på arbetsmarknaden hämmar bristen på sådan kunskap mångas möjlighet att söka jobb. Projects Abroad har därför upprättat ett IT-projekt i Pandura där barn och vuxna ges möjlighet att skaffa sig grundläggande kunskaper i hur man använder en PC.

Projektet är oerhört populärt – många reser flera mil till centret för att ta del av undervisningen. Det största av tre rum vid centret används till IT-undervisning medan det i de två mindre bedrivs undervisning i engelska och singalesiska.

Din roll som volontär vid IT-projektet på Sri Lanka

Volunteer teaches IT to school children in Sri Lanka

Du behöver inte vara någon dataexpert för att delta vid det här projektet, endast enklare PC-användning lärs ut. Volontärer kan lära ut saker som hur man sätter på och stänger av en PC, användning av word, excel, och power point eller hur man surfar på internet.

Undervisningen följer en fastsatt läroplan och du får hjälp av lärare som pratar engelska och singalesiska. Med lite kreativitet kan undervisningen vara både nyttig och rolig.

Vi har även upprättat IT-undervisning på olika skolor längs sydvästkusten i Pandura och Negombo. Här kan du också undervisa i andra ämnen än IT.

Projektet är även öppet för dig som bara har möjlighet att volontärarbeta under två veckor.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲