You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Senegal

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Senegal

Projects Abroad volunteer with their local host family in Senegal, Africa

Vi rekommenderar att du flyger till huvudstaden Dakar, där du möts i ankomsthallen av en lokal medarbetare från Projects Abroad – håll utkik efter skylten med vår logo på. Första natten övernattar du på ett hotell i Dakar, för att nästa morgon resa vidare till St. Louis. Taxiresan tar ungefär fem timmar, och på vägen får du se enorma fält, och gamla baobabträd.

När vi kommit fram till St. Louis så åker vi direkt till din värdfamilj, så att du får möjlighet att bekanta dig med dem, och packa upp ditt bagage. Du får även en traditionell sengalesisk måltid, som säkert kommer att sitta fint efter en lång bilresa.

Värdfamiljerna tillhör medelklass efter lokala mått, och vi ser alltid till att hemmen uppfyller våra krav på renlighet, säkerhet, och tillgång till rent dricksvatten. Du bör dock vara beredd på annan standard än vad du är van vid, och du kan inte räkna med att det finns varmvatten.

Introduktion & Rundtur

High School Special volunteers pose for a picture on-site in Senegal

Dagen efter din ankomst hämtas du utav en av våra medarbetare som tar dig till vårt kontor. Sedan följer en introduktion, och en rundtur där du får se var du kan växla pengar, skicka post, surfa på internet, och andra ställen du kan behöva. Har du inte redan växlat pengar, så hjälper vi dig med det. Det kan också vara värt att skaffa ett lokalt SIM-kort till din mobil. Vi ser även till att du hittar till och från din värdfamilj och din volontärplacering, och hur kollektivtrafiken fungerar.

Nästa morgon hämtar vi upp dig och följer med till ditt projekt där du får möta din handledare, och du får möjlighet att ställa frågor angående din roll vid projektet. Beroende på vilken placering du skall arbeta vid, kan du få börja samma dag eller dagen efter.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲