You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som journalist på Samoa

Översikt
  • Var? Apia
  • Placering? Tryck eller Radio
  • Min roll? Reporter vid en dagstidning, eller radiojournalist
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Om du funderar på en karriär som journalist, då kan ett journalistprojekt med Projects Abroad vara ett utmärkt sätt att skaffa erfarenhet, och lära sig mer om branschen. På Samoa kan du arbeta vid den största tidningen på ön, The Samoa Observer, alternativt vid en populär radiostation, Radio Polynesia.

The Samoa Observer

Interns on the Journalism project in Samoa type a report

Vid The Samoa Observer, med bas i Apia, får du insikt i hur arbetet vid en dagstidning fungerar. Det här är en unik möjlighet, för dig som studerar journalistik, att bygga upp en portfolio, och få praktisk erfarenhet.

Du får här arbeta som reporter, och få möjlighet att bidra med research, och skriva egna artiklar om ämnen som intresserar dig. Oavsett specialintresse kommer du att få chans att arbeta med fotografering, webdesign, och social media. Som volontär får du följa och observera lokala journalister i deras arbete för att lära dig mer om journalistyrket.

Du kan förvänta dig att jobba måndag till fredag, men det kan också hända att du blir tillfrågad att arbeta en del helger. Arbetsdagen varar normalt sett från 8:30 till 17:30, så det blir långa, men spännande dagar. Dator- och kamerautrustning finns tillgänglig vid placeringen, men om du har egen utrustning, så rekommenderar vi att du tar med den.

Radio Polynesia

Radio Journalism intern records a radio show in Samoa

Radio Polynesia är också baserad i Apia med fyra radiostationer, samtliga med fokus på musik men riktade mot olika målgrupper. Väljer du att jobba med radiojournalistik på Samoa förväntas du ha stort intresse för radio- och musikproduktion.

Du kan komma att bli ombedd att hjälpa till med stationens hemsida och social media under din vistelse vid projektet. Du kommer även att få hjälpa till med de olika aspekterna av att driva en radiostation, från administration och marknadsföring, till research, och radioutsänding. Det krävs ingen journalisterfarenhet eller utbildning för att delta vid radioprojektet men erfarenhet från marknadsföring, IT, ljud, eller etermedia är en fördel.

OBS! Den här placeringen är tillgänglig från januari 2016.

Som volontär vid journalistprojektet på Samoa bör du ha goda engelskakunskaper för att få ut mesta möjliga av din vistelse.

Under din tid med Projects Abroad kommer du att bo hos en av våra värdfamiljer, där du får lära dig om lokala seder och bruk.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲