You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ankomstprocedur i Samoa

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Samoa
  • Ankomstflygplats: Faleolo International Airport (APW)

A picture of a beautiful sunset and trees in Samoa

Flygplatsen i Apia, Faleolo, ligger 40 minuter från stadskärnan. De flesta plan ankommer tidigt på morgonen. När du kommer till flygplatsen kommer personal från Projects Abroad möta dig på plats och åka med dig in till stan, längs med kusten och förbi byar med en bakgrund av tropiska skogar och berg.

Ditt första stopp efter flygplatsen är i din värdfamiljs hem där du kan packa upp och ta det lugnt innan du blir hämtad igen för att bli få mer information om projektet och området. Våra värdfamiljer är infödda samoaner och alla pratar engelska.

Introduktion och orientering

Volunteers travel on local buses in Samoa

Beroende på när du anländer, får du en introduktion antingen på eftermiddagen eller dagen därpå. Du blir hämtad från din lokala värdfamilj och tagen på en rundtur i staden. Du blir visad hur du kan komma till vårt kontor med lokaltrafik och där blir du introducerad för de andra i personalen. Du blir också visad handboken för Samoa och alla nödvändiga säkerhetsrutiner förklaras.

Därefter blir du visad runt i staden inklusive olika landmärken och bekvämligheter som till exempel posten,banken och någonstans där man kan växla pengar. Du kan också köpa ett lokalt simkort.

Efter rundturen tar vi dig tillbaka till ditt nya hem så du kan vila och göra sig hemmastadd. Nästa morgon tar din värdfamilj med dig till projektet. De flesta projekt är smidigt nära och brukar inte vara mer än en kortare busstur från din värdfamiljs hus. Vår personal ser till att du är bekväm med turen innan du behöver göra den själv.

Under de första dagarna får du också möjlighet att träffa de andra volontärerna på plats som kommer vara ivriga att möta dig.

Projects Abroad kontoret är lättillgängligt med buss och några värdfamiljer är till och med på gångavstånd. Kontoret har en plats där volontärer kan använda Wi-Fi och använda lärar och omsorgsresurser vi har tillgängliga.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲