You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Rumänien – Praktik och volontärarbete i Östeuropa

Översikt

Map of volunteer placement in Brasov, Romania with Projects Abroad Volontär i Rumänien

För dig som är sugen på volontärarbete i Östeuropa har vi gott om möjligheter för dig att bli volontär i Rumänien. Som volontär i Rumänien jobbar du i ett land som med sin unika latinska kultur erbjuder dig något utöver det vanliga, mitt i hjärtat av Östeuropa. Rumäniens målade kloster, skogsbeklädda berg och lyxiga semesterresorter i söder har skapat en ny lovande turistindustri.

The city of Brasov, Romania

Våra volontärresor till Rumänien går till bergskedjan Karpaterna i Transsylvanien, i den gamla staden Braşov. Faktum är att vi befinner oss inte mer än en timmas färd från Draculas borg, den medeltida tyrannen Vlad "the Impaler" Dracula. Den gamla kommunistregimen då många rumäner knappt vågade prata med utlänningar börjar snabbt bli ett avlägset minne.

Rumänien närmar sig nu snabbt Europa och har återhämtat sig från Sovjets sammanbrott. Tyvärr återstår många sociala problem och det finns mycket volontärer kan hjälpa till med.

Det är enkelt att utforska Rumänien med hjälp av det utbredda tågnätet. Det finns mycket att se i det närbelägna Transsylvanien och rumänska Moldavien. Om du vill ge dig iväg på längre turer är det lätt att ta sig till Bukarest, Svarta Havets kust och floden Danubes delta. Många volontärer fortsätter också att utforska grannarna Ungern, Bulgarien och Ukraina. Volontärresor till Rumänien går hela året.

Projekt tillgängliga i Rumänien

Ungdomsvolontär i Rumänien

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲