You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Idrottstränare i Peru

Översikt
  • Var? Cusco
  • Min roll? Att träna barn i olika sporter för att förbättra deras kunskaper och tekniker
  • Elevernas ålder? 7-15 år
  • Klasstorlek? 15-80
  • Erfarenhet? Krävs ingen
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A child watches a Projects Abroad volunteer kick a ball at a soccer practice session in Peru

Om du letar efter möjligheter att arbeta som idrottstränare för barn utomlands så kan vårt projekt i Peru vara något för dig. Kan du redan eller vill lära dig spanska så är det en stor fördel.

Projects Abroads volontärer undervisar i fotboll, basket och volleyboll på en mängd olika placeringar, vissa pågår året runt.

Volontär utomlands på sportprojekt i Peru

Som volontär på sportprojekt i Peru placeras du i en idrottsklubb där du assisterar lokala tränare. Beroende av din placering, barnens ålder och din förmåga att leda ett lag kan du få möjlighet att själv leda träningarna under överinseende av lokala tränare.

Du blir ansvarig för planering av schema med aktiviteter och att sätta mål som eleverna ska nå. Kanske organiserar du konditionsträning för en liten grupp barn, leder mer avancerade fotbollsövningar för tonåringar eller sköter en basketturnering.

Volontärer på detta projekt kan välja mellan att fokusera på fotboll, basket eller volleyboll. Du får dock även möjlighet att bli involverad i andra idrottsaktiviteter när du är klar med det du ska göra. 

Din roll som sportvolontär i Peru

Fotboll: Du volontärar med barn mellan 7-15 år från måndag till torsdag mellan kl 15.18. Mellan 80-130 barn deltar i det här projektet varje år. Barnen delas in i grupper utifrån nivå. Vissa lag deltar i väldigt avancerade ligor. Projektet pågår året runt med undantag för jul och nyårshelgerna.

Basket: Basket skolorna välkomnar upp till 80 elever om året och växer stadigt. Volontärer placeras på en av två skolor, antingen Escuelas Deportivas Municipales eller Apu Pitusiray och volontärar måndag till onsdag mellan 15-18 och torsdagar mellan 17-20. Lördagar arrangeras matcher med andra lag. Projektet pågår året runt med undantag för jul och nyårshelgerna.

Volleyboll: Våra volontärer arbetar med flickor mellan 8-15 år. Din placering är på en skola och du arbetar med 15-20 flickor på måndagar, onsdagar och fredagar mellan 15-18. Projektet växer fortfarande och du kommer tydligt se förändringar i flickornas färdigheter och självförtroende. Projektet är inte tillgängligt mellan december och mars samt i slutet av juli.

Alla volontärer som deltar i ett av våra standardprojekt har möjligheten att spendera en vecka på vårt natur & miljöprojekt i slutet av deras ordinarie placering. Besök vår sida för natur & miljöprojektet i Peru för mer information. Vår sida med  kombinationer förklarar hur du kan kombinera projekt och länder.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲