You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Omsorg och Samhälle i Peru – Sommarvolontär

Översikt

Väntar på bekräftelse!

  • Var? Cusco
  • Placering? Daghem och äldreboende
  • Boende? Värdfamilj

Volontär i Peru förklarar för ett barn hur man använder en sax.

Vår tvåveckors sommarvolontär i Peru är en chans att prova på livet som volontär utomlands. Behovet av ett par extra händer är stort, och din hjälp kommer att uppskattas av lokal personal som ofta är underbemanade och inte har nog med resurser för att ge varje barn den uppmärksamhet de behöver.

Din roll kommer att variera och kan inkludera allt från att lära barnen om vikten av personlig hygien och spela utbildande spel, till att hjälpa personalen med den dagliga driften.

Fokus ligger förstås på arbete med barnen och enskild uppmärksamhet uppmuntrar social interaktion och hjälper dig identifiera deras styrkor och svagheter.

Under dina två veckor i Peru kommer du även att volontärarbeta med peruvianska pensionärer vid äldrebonden i Sacred Valley.

Så att du lättare skall kunna kommunicera med både barn, personal, och din värdfamilj, kommer du få grundläggande spanskalektioner. Att bo hos en värdfamilj ger dig en unik möjlighet att lära dig massor om peruviansk kultur under kort tid, och de kommer att ta emot dig som en i familjen.

Peru kan skryta med både natursköna landskap och arkeologiska underverk, vilka inkluderar vackra katedraler och historiska utgrävningar som du kommer att få chansen att besöka under kvällar och helger. Andra utflyktsmål väl värda ett besök kan vara någon av alla de färgsprakande marknader som ligger utspridda i Sacred Valley, de varma källorna i Augas Caliente, och förstås det världsberömda Macu Picchu.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲