You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär med barn i Peru

Översikt
Projektöverblick
  • Var?Cusco

  • Placering? Dagis, daghem, skolor för barn med särskilda behov
  • Min roll? Arbeta mot målen som är uppsatta i Care Management Plan
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärer i Peru väljer mellan ett flertal olika volontärresor. Du har möjlighet att arbeta med små barn på daghem i Cusco. Där arbetar du tillsammans med ordinarie personal med att ge barnen utvecklande, stimulerande lärorika aktiviteter. Ditt samarbete med ordinarie personal är mycket viktigt och med ett gott utbyte av idéer ser du till att din insats får effekter även långt efter din volontärtid.

A group of Peruvian children enjoy an outdoor activity with a volunteer

Du kan också arbeta på skolor för barn med speciella behov i och omkring Inkafolkets heliga dal, där du får hjälpa barn med inlärningssvårigheter att klara av vardagliga sysslor. Du arbetar sida vid sida med ordinarie lärare med att utveckla lärorika aktiviteter och se till att barnen får en strukturerad och rolig fritid.

För dig som vill bli volontär i Peru finns även möjligheten att arbeta på dagcentraler, där du huvudsakligen arbetar praktiskt med att leka och ta hand om barn mellan 0-4 år. Barnen behöver hjälp med att hålla sig rena och du får se till att de får i sig mat, samt ge dem den uppmärksamhet och omtanke de är i så stort behov av.

Vi försöker alltid ta tillvara på volontärer speciella kunskaper och engagemang, så har du några särskilda önskemål får du gärna berätta mer om dig själv – allt för att vi ska kunna hitta den volontärresa som passar just dig bäst!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Peru Care Management Plan.

Peru Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲