You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller praktik som sjuksköterska i Peru

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Cusco
  • Min roll? Observera och lära av erfarna lokala sjuksköterskor och läkare
  • Placering? Sjukhus och vårdkliniker
  • Krav? Medelgod till god spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När du vill, du bestämmer!

Volontärarbete vid vårt sjuksköterskeprojekt i Peru är verkligen en värdefull upplevelse. Du kommer att få massor med nyttig arbetserfarenhet medan du jobbar sida vid sida med duktig sjukvårdspersonal. Skilladerna mellan rik och fattig är stora i Peru och detta avspeglas även inom sjukvården då det finns flera modernt utrustade privatsjukhus i landet. Faciliteterna vid vårt sjuksköterskeprogram är dock ofta enklare standard, samtliga placeringar finns i Cusco, i inkafolkets heliga dal (Sacred Valley).

Din roll som volontär eller praktikant

Volunteer on the Nursing project dressing a child in a clinic in Peru

Din roll som volontär kommer i huvudsak vara som observatör. Du följer läkare och annan sjukvårdspersonal under deras arbetsdagar på ett av flera sjukhus i staden. Vart du blir placerad beror på tidigare erfarenhet, och dina preferenser.

Håller du på att utbilda dig till sjuksköterska och vill göra praktik i Peru så placeras du med stor sannolikhet vid Es Salud, som är det största sjukhuset i Cusco. Här, i ett modernt och välutrustat sjukhus, kan du som praktikant arbeta med specialister på olika avdelningar. Vi samarbetar också med det största regionala sjukhuset i området, samt med ett sjukhus som specialiserar sig på obstetrik och gynekologi.

Andra möjligheter som sjuksköterska utomlands

Volontärer med mindre erfarenhet brukar trivas bättre på mindre kliniker där de kan jobba tätt tillsammans med lokala sjuksköterskor. Här har personalen mer tid till att förklara sjukdomstillstånd och behandlingar, än de har på de större, och hårdare ansatta sjukhusen. Huvudområdena på dessa kliniker är allmänvård, gynekologi, och pediatrik.

Du som volontärsköterska i Peru kan även jobba på ett sjukhus för rehabilitering av barn. Sjukhuset drivs av en präst och de tar sig an många barn med särkilda behov. Som volontär hjälper du till med att mata barnen, leka med dem, och ge allmän medicinsk omsorg.

Vår medicinska handledare har mångårig erfarenhet inom den sociala vården i Cusco och håller regelbundna gruppmöten med alla frivilliga sjuksköterskor. Vid dessa möten får du möjlighet att ställa frågor, reflektera över det arbete ni har gjort och lära dig om olika ämnen relaterade till medicin och hälsa i Peru. Volontärer som visar engagemang och med en proaktiv attityd kommer att få ut en hel del av detta program.

Krav för sjuksköterskevolontärer i Peru

Vid alla våra vårdplaceringar i Peru krävs att du talar medelgod till god spanska. Du behöver även kunna spendera minimum fyra veckor vid projektet.

Du bor hos en av våra värdfamiljer under din vistelse. Det ger dig en unik möjlighet att öva din spanska och få insikt i den Peruanska kulturen. Du kommer även att bli en del av vårt Projects Abroad-nätverk av volontärer som du kan tillbringa fritiden med, och som du kan utforska och uppleva regionen med.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Alla volontärer vid ett projekt i Peru har nu möjlighet att lägga till ett 7-dagars Natur och Miljöprojekt vid slutet av sitt huvudprojekt.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲