You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Burma (Myanmar)

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Placeringsorter: Dala och Yangon (före detta Rangoon)
  • Projektlängd: Från 2 veckor
  • Boende: Delat boende i lägenhet
  • Intressanta platser att Andamanska: Bagantemplen, Inlesjön, Mandalay

Projects Abroad Myanmar (Burma) VMunk blickar ut över Myanmars berömda Bangl

Burma, numera Myanmar, är en av våra nyaste destinationer och bjuder på en smak av det verkliga Asien. Sedan 2011 är landet åter öppet för turister, och tiden är mogen att upptäcka det tidigare stängda landet. Efter årtionden av militärstyre och begränsad kontakt med omvärlden går nu utvecklingen i landet åt rätt håll, och volontärer behövs för att hjälpa till där resurser är begränsade. Som volontär i Burma kan du vara säker på att din hjälp behövs.

Volontära i Burma (Myanmar)

Projects Abroad är baserade i Dala, mindre än en timma ifrån Burmas tidigare huvudstad, färggranna Yangon (tidigare Rangoon) där vårt Omsorgsprojekt ligger. Som volontär bor du i delade lägenheter och har möjlighet att utforska förorten till fots eller på cykel. Dala bjuder på en uppsjö av intressanta små marknader, och lokalbefolkningen är tillmötesgående och vänlig.

Även om Dala ligger mindre än en timma från Yangon är det fortfarande en lantlig och underutvecklad förort, mycket på grund av bristande infrastruktur – det finns inte ens en bro över Yangonfloden som skiljer de två städerna åt. Närheten gör ändå att du får möjlighet att utforska den pulserande staden med dess färgglada byggnader från kolonialtiden, dess turistattraktioner, och livliga marknader.

Utvecklingen i landet kommer troligen att ta fart under kommande år då fler företag investerar i Burma. Lokalbefolkningen är vänlig och optimistisk, speciellt sen landet öppnats både ekonomiskt och politiskt mot omvärlden. Dock lever många fortfarande i fattigdom efter många år av sanktioner och hårt militärstyre.

Till och med när man jämför Burma med några av de grannländer som är relativt underutvecklade, så ligger landet långt efter. Många år av isolation har lett till att den offentliga sektorn med vård, omsorg, utbilding, och infrastruktur har försummats särskilt. Som volontär spelar du här en viktigt roll i arbetet att under kommande fylla gapet mellan lokalbefolkningens behov och vad staten förser sina medborgare med.

Volontärarbete och Turism i Burma

Burma är det näst största landet i Sydostasien (efter Indonesien) och har Thailand, kina, Indien, och Bangladesh som grannar. Med en kustlinje som i söder löper längs Andamanska sjön råder ingen brist på tropiska öar och stränder att utforska.

Med ett överflöd av vacker natur och landmärken ger Burma sina besökare en glimt av ett Sydostasien innan turisthorderna. Från de buddistiska templen i Bagan till Inlesjöns vandringsstigar och flytande byar, bjuder landet på mängder av möjligheter till utforskning och äventyr. Blandningen av kultur, historia, och natur utan massor av turister gör landet till en destination väl värd ett besök.

Det har också blivit lättare att resa vidare och utforska resten av Sydostasien, med Thailand en kort flygresa bort. Härifrån kan du sedan följa det väl upptrampade turiststråket genom Thailand, eller sikta på mindre turistiga Kambodja.

Projekt tillgängliga i Burma (Myanmar)

Ungdomsvolontär i Myanmar

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲