You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sjuksköterska i Mongoliet

Översikt
  • Var? Ulan Bator
  • Placering? Sjukhus och fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer observes staff treating a patient in a hospital on the Nursing project in Mongolia

Väljer du att volontärarbeta vid vårt sjuksköterskeprojekt i Mongoliet kan vi garantera en spännande upplevelse. Du kommer att få massor av nyttig erfarenhet samtidigt som du får uppleva en fascinerande kultur.

Projektet är baserat i huvudstaden Ulan Bator och vanligtvis placeras sjuksköterskevolontärer vid det stora centralsjukhuset där du får möjlighet att arbeta på olika avdelningar. Faciliteter och utrustning är av enkel standard och många patienter kommer långväga ifrån för att söka vård, då vårdutbudet på landsbygden är ytterst begränsat.

Du kommer att märka att behandlingar och metoder till stor del liknar det du är van vid hemifrån, och vill du vidga dina vyer ytterligare, finns de möjlighet att även spendera tid vid privata kliniker.

Vad är din roll som volontär vid sjuksköterskeprojektet i Mongoliet

Till en början är din roll i huvudsak observerande, du följer lokal personal och lär dig metoder och rutiner. Personalen än villig att ge dig mesta möjliga erfarenhet och du kommer ges möjlighet att rotera mellan olika avdelningar.

Även om du enligt mongolsk lag inte får behandla patienter direkt kan du göra iakttagelser, hjälpa till med förberedelser av utrustning, överföring av patienter till kirurgi, observera verksamheten och kontrollera patienter efter operation. Om du visar engagemang och tillräcklig kompetens kan du få en mer praktisk roll. Handledarna i projektet har gott om tid till dig som volontär och kommer att göra sitt bästa för att du skall få ut mesta möjliga av din vistelse.

Outreach program – Uppsökande vård

Projects Abroad organiserar regelbundna fältarbeten för att ge volontärer en bättre förståelse av det mongoliska sjukvårdssystemet. Tidigare program har bland annat inkluderat hälsokontroller av hemlösa och en kampanj för att uppmärksamma vikten av handhygien vid ett av de lokala sjukhusen.

Vi anordnar även månadsvisa workshops där du får lära dig om traditionella behandlingar, sjukvårdsystemets historia och praktiska övningar av grundläggande medicinska procedurer som hur man mäter blodtryck.

Boende och fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Mongoliet bor du hos en av våra underbara värdfamiljer där du får lära dig om lokala seder och bruk samt få en inblick i vardagslivet. Mongoler är ett otroligt gästfritt folk så du kommer snabbat att känna dig som hemma.

Du kommer också lära känna de övriga volontärerna på plats, och tillsammans kan ni utforska och uppleva omgivningarna.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲