You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Juridik i Mongoliet

Översikt
 • Var? Ulan Bator
 • Placering? Juridikbyråer
 • Min roll? Arbeta med varierande juridiska frågor
 • Krav? Du har fullfört minst ett års juridikstudier
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Staff and volunteers consult on Human Rights issues in Mongolia

Vår juridikplacering i Mongoliet finner du i den fascinerande huvudstaden Ulan Bator, och riktar sig till dig som har minst ett års juridikstudier bakom dig.

Vi samarbetar med en rad olika organisationer i Ulan Bator som alla arbetar inom ett fält som är som landet självt, i konstant utveckling. Sedan kommunismens fall och grundandet av en demokratiskt stat 1992, arbetar Mongoliet hårt för att komma ikapp och hålla jämna steg med omvärlden. Det här är verkligen ett unikt projekt i ett unikt land!

Som en av världens mindre ekonomier, och ett ovanligt glesbefolkat land, var det gamla rättssystemet baserat på tradition och sedvanerätt, och utvecklingen gick långsamt. Under senare år har dock både landet och rättssystemet mognat, och spännande och grundläggande förändringar är på gång, förändringar som du har möjlighet att ta del utav.

En praktikplats vid juridikprojektet i Mongoliet ger ditt CV en unik fördel i den hårda konkurrensen på hemmaplan. Kanske kan det till och med vara avgörande när du söker ditt första jobb efter avslutad utbildning? Du skaffar inte bara värdefull erfarenhet från en bransch i förändring, du lär dig också att anpassa dig till en ny kultur och situationer som är helt annorlunda än vad du är van vid. Du kommer garanterat att ha fantastiska upplevelser att berätta om på en jobbintervju.

Praktisera vid juridikprojektet i Mongoliet

Som volontär eller praktikant vid juridikprojektet i Ulan Bator arbetar du vid en byrå som arbetar inom både finansjuridik, och rättsjuridik. Du kommer att få ta del av många olika delar av rättsprocessen:

 • Intervjuer
 • Transkribering
 • Efterforskningsarbete
 • Kontraktsarbete

En utav våra största samarbetsorganisationer är konsulter åt flera stora nationella såväl som internationella företag. Utöver dina andra uppgifter kan du komma att får assistera dina kollegor med juridikrelaterad engelska för att förbättra kommunikationen med deras internationella klienter.

För samtliga våra juridikprojekt krävs minst ett års fullföljda universitetsstudier. De flesta praktikanter och volontärer vid de här projekten är antingen under utbildning, eller är färdigutbildade och är intresserade utav praktisk arbetserfarenhet hos en advokatbyrå utomlands.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲