You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Mongoliet

Översikt

Map of volunteer placement in Ulaanbaatar, Mongolia Volunteer Mongolia

Vill du bli volontär i Mongoliet?

För dig som är sugen på en volontärresa till Mongoliet eller vill ha praktik i Mongoliet erbjuder vi både volontärplatser och praktikplatser inom ett flertal områden. Mongoliet är ett resmål fyllt av äventyr. Inklämt mellan Kina i söder och Ryssland i norr har landet genom historien omfattats av både kinesiska dynastier och sovjetisk kommunism. Trots det lever den mongoliska kulturen vidare och under Genghis Khans tid sträckte det mongoliska riket över stora delar av både Asien och Europa. Mongolerna identifierar sig idag gärna med Européer och ger besökare ett varmt välkomnande.

Volunteer meets local children in Mongolia, Asia

De flesta av Projects Abroads volontärarbeten är baserade i Ulan Bator, en huvudstad omgärdad av berg och med närhet till den oändliga stäppen. Utanför huvudstaden fortsätter livet så som det alltid gjort och det kan kännas som att kliva hundra år tillbaka i historien. Över en tredjedel av Mongoliets befolkning lever som nomader delar av året och följer sina boskap över slätter och öknar till bördigare områden.

Efter din tid som volontär i Mongoliet finns stora möjligheter att se sig om i landet och ge sig ut på de karga vidderna. Du kommer upptäcka att vägarna på kartan inte är mer än uppkörda spår genom landskapet och samhällen är bosättningar av några få familjer. Utforska den häpnadsväckande Gobiöknen eller Altajbergen, att resa blir aldrig friare än såhär. Att bli volontär i Asien är populärt bland många men färre vågar sig på att bli volontär i Mongoliet, kanske är det din tur nu?

Projekt tillgängliga i Mongoliet

Ungdomsvolontär i Mongoliet

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲