You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som veterinär i Mexiko

Översikt
  • Var? Guadalajara
  • Placering? Veterinärklinik
  • Min roll? Observera och assistera lokal veterinär
  • Krav? Du har fullfört minst tre års veterinärstudier
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från tre veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

När du deltar vid vårt veterinärmedicin bor du och arbetar i Guadalajara, där vi har vår bas i Mexiko. Guadalajara är en stor stad där många har egna husdjur, men alla har inte råd att ta dem till veterinären. Man har därför flera offentliga veterinärkliniker där behandlingar erbjuds till mer rimliga priser. Staden har även ett problem med djur som överges efter att ägarna inser att de inte har råd med alla kostnader som ett husdjur innebär.

Alla volontärer vid detta projektet behöver ha fullfört minst tre års veterinärstudier. Veterinärprojektet i Mexico ger dig möjlighet att bygga vidare på den erfarenhet du skaffat dig med dina studier, med värdefulla och lärorika upplevelser av hur yrket praktiseras i ett annat land.

Din roll som veterinärvolontär i Mexiko

Intern on the Veterinary Medicine project in Mexico treats a cat

Under din tid som volontär i Mexiko kommer du att få lära dig om sjukdomar och tillstånd som är sällsynta här hemma, och du får även bättre förståelse för de problem som de lokala veterinärerna möter i deras dagliga arbete. Till en början går din roll ut på att observera personalen, men visar du engagemang och initiativförmåga, får du snart mer praktiska arbetsuppgifter.

Volontärer vid veterinärprojektet i Mexiko arbetar vid en stor klinik i centrala Guadalajara. Här blir du involverad i alla olika typer av behandlingar som ges till djuren. Det är i huvudsak husdjur som katter och hundar som behandlas, men enstaka gånger dyker det upp fåglar, eller mer exotiska djur. Som volontär är du närvarande vid konsultationer med djurens ägare, du får observera kirurgiska ingrepp, assistera vid röntgen, och hjälpa till vid fysioterapeutiska behandlingar.

Du kommer att bli tilldelad en handledare, som ger dig råd och stöd under din vistelse vid projektet, och våra lokalt anställda personal från Projects Abroad finns förstås alltid tillgänglig om du skulle behöva dem.

Volontärarbeta som veterinär

Det här projektet tar emot frivilliga som har minimala spanskakunskaper, men ju mer du förstår och kan göra dig förstådd, desto större utbyte får du av projektet. Vi rekommenderar att du lär dig så mycket spanska som möjligt innan din vistelse vid veterinärprojektet i Mexiko. Vill du putsa lite extra på dina kunskaper kan du gå en av våra spanskakurser innan du börjar vid din placering.

Var uppmärksam på att detta projektet är stängt under påsk, och jul, samt de två första veckorna av augusti. Under dessa perioder kan du istället delta vid våra projekt inom djurvård, eller natur & miljö. Detta är projekt som även passar bra för dig som inte har relevant utbildning, men ändå vill volontärarbeta med djur.

Samtliga volontärer i Mexiko har nu möjlighet att lägga till ett 7-dagars natur- och miljöprojekt, efter avslutat huvudprojekt.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲