You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & miljö i Mexiko: Ytterligare projektinformation

Översikt
Projektöverblick Ytterligare projektinformation

Här hittar du detaljerad information om de olika områdena som du kan involvera dig i detta natur & miljöprojekt.

Volontär med sköldpaddor

Turtles on the beach where volunteers on the Conservation project live and work

Fokus i vårt arbete är skyddet av äggkläckningsplatser för tre arter av havssköldpadda (Olive Ridley, Havsläder och Svart). Till uppgifterna hör att patrullera en 24 km lång strand, samla ägg från naturliga bon och kläcka dem i vårt skyddade område. Detta arbete är nödvändigt eftersom tjuvjägare också patrullerar stranden och alla bon som vi inte kan rädda klarar sig troligen inte. Vi samlar också väldigt användbar information om sköldpaddornas population, ekologi och biologi.

Sea turtles in the ocean on the Conservation project in Mexico

Volontärarbetet med sköldpaddorna sker mestadels under två nattskift. Ett från 22.00-03.00 och det andra från 03.00-08.00. Detta beror på timmar av dagsljus och ändringar i sköldpaddsaktivitet. Från januari till maj är det färre sköldpaddor som bygger bon varje natt. Detta tillåter oss att koncentrera oss mer på de andra aktiviteterna på lägret som att utvidga skyddade områden för ägg.

Volontärer arbetar vanligtvis i par genom ett rotationssystem. Så får alla chansen att uppleva alla olika delar av jobbet. Aktiviteter inklusive strandpatruller, användning av våra fyrhjulingar, övervaka skyddade områden och släppa ut sköldpaddsungar.

Lägret drivs helt av Projects Abroads peronal och volontärer, alla förväntas hjälpa till. Varje dag två volontärer är på ’campduty’, vilket gör dom ansvariga för en rad sysslor. Några dagar i veckan körs en runda in till den närmaste stad där internet finns tillgängligt. Volontärer kan bytas om att åka in till stan för att skriva mejl och köpa lite lyxprodukter som choklad om man vill! De flesta volontärer väljer att arrangera helgresor iväg från lägret vilket ger ett välförtjänt break.

La Colorada krokodilcenter.

Crocodiles on the Conservation Project in Mexico with Projects Abroad

La Colorada krokodilcenter ligger på stranden vid La Colorada lagunen, 25 km från vår huvudbas. La Colorada krokodilcenter skapades 1985 av regeringen i delstaten Colima. Ledningen av projektet gavs till det lokala fiskarförbundet men i brist på finansiering så övergavs projektet. Det finns nu en ny inriktning på skydd av arten och återinförandet av krokodiler i närområdena.

Krokodilcentret är hem för två arter av krokodiler som kan hittas i området: Morolet’s krokodil (crocodyrus moreletti) och den amerikanska krokodilen (crocodylus Acutus)

Det biologiska mångfaldsprojektet.

Bara fem minuters promenad från vårt huvudkontor ligger " El Chupadero " lagunen. Vi började jobba här 2006 med att genomföra en intressant studie om biologisk mångfald som vi hoppades skulle ge oss möjlighet att visa på vikten av detta område för djurliv. Det ursprungliga syftet var att få området förklarat som ett skyddat reservat.

Efter att ha fått uppgiften var vår huvudsakliga avsikt att ge tillräckligt med bevis för att det finns utrotningshotade fågelarter,däggdjur och reptiler i lagunen och för att förhoppningsvis få platsen deklarerad som ett naturreservat. Lagunen är ungefär 40km2 och vi var säkra på att hitta många arter av ovanliga djur.

Volunteer on the Conservation project in Mexico doing fieldwork observing wildlife

Efter flera års datainsamling av volontärer så förklarades området ett Ramsarområde i mars 2009.

Ett Ramsarområde utses av Ramsarkonventionen eller konventionen om våtmarker som erkänner våtmarkers ekosystem som är oerhört viktiga för bevarandet av biologisk mångfald och för välbefinnande av mänskliga samhällen. Detta är en av de viktigaste titlarna ett skyddat område kan ta emot och det är ett bevis på vårt hårda arbete.

Vi fokuserar nu på mer detaljerade studier i samarbete med lokala biologer och zoologer som kommer att ge mer specifik information om arters beteende och säsongsbetonade arter . Volontärer är beväpnade med kikare när vi åker ut i vår lilla båt på lagunen. Vi har specifika rutter för att täcka området på ett metodiskt sätt och ju längre vi kommer desto mer intressant blir studien.

Det finns en brist på medvetenhet vad gäller naturvård och utbildning i området och livsmiljön hotas av jordbruket. Föroreningar finns i området och djuren ses som livsmedel och handelsvaror och skjuts ofta på plats. De säljs sedan internationellt eller nationellt. Det finns sällan tillräcklig finansiering från regeringen för att bedriva forskning och skydda området . Avskogningen av mangroveträd i området är också en oroande trend . Vi hoppas att nu när området är skyddat så vi kan börja förbättra situationen.

I området har vi observerat en stor variation av tropiska fåglar. Det finns också reptiler som gröna och svarta iguaner, krokodiler, Boa och flodormar. Många små däggdjur och rovfåglar som svarta och gråa hökar har också registrerats. Med vår pågående forskning är vi säkra på att vi kommer att upptäcka många fler arter.

Månatliga uppdateringar Handlingsplan, fakta & rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲