You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera inom tandvården i Mexiko

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Guadalajara
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assistera lokala tandläkare
  • Krav? Du har fyllt 18 år och talar medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A child receives a dental checkup from a Dentistry intern in Mexico

Du som väljer att volontärarbeta med tandvård i Mexiko har ett jobb med många olika uppgifter framför dig. Från undersökningar och komplexa behandlingar, till fältarbete med uppsökande vård. Detta ger dig bred erfarenhet och du får lära dig massor om det mexikanska tandvårdssystemet. Arbetet tar plats vid ett välutrustat sjukhus av hög standard i Guadalajara.

Tandvårdsavdelningen i Guadalajara är ofta fullbokad, så det kommer inte att råda någon brist på patienter och tillfällen att observera tandläkarna i arbete. Exakt vilka arbetsuppgifter du blir tilldelad beror mycket på din tidigare erfarenhet och kompetens inom fältet.

Även om du inte har någon erfarenhet från att arbeta inom tandvården så är du välkommen att volontärarbeta, så länge du är entusiastisk och motiverad. Visa initiativförmåga och förtjäna dina kollegors tillit, så kan du räkna med att få mer praktiska uppgifter. Du kommer även att tilldelas en handledare som hjälper dig att utnyttja din tid vid projektet till fullo och som du kan diskutera specifika fall och övriga frågor med.

Vad krävs för att delta vid tandvårdsprojektet i Mexiko?

För att få ut mesta möjliga av din placering behöver du tala minst medelgod spanska. Är du osäker på om dina språkkunskaper är nog, ring oss så tar vi reda på det. Många volontärer som känner att de behöver fräscha upp sin spanska, väljer att ta en språkkurs, deltar vid ett omsorgsprojekt, eller undervisningsprojekt  innan de startar tandvårdsprojektet.

Du behöver även ha fyllt 18 år för att delta vid det här projektet.

Boende och Fritid

Du kommer att bo hos en av våra lokala värdfamiljer under din vistelse med Projects Abroad i Mexiko. Det är ett utmärkt tillfälle både att öva din spanska, såväl som att uppleva den lokala kulturen på nära håll.

Vårt nätverk av volontärer i Guadalajara är stort, så du kommer alltid att hitta någon att utforska dina omgivningar med.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Mexiko Medicine & Healthcare Management Plan.

Samtliga volontärer i Mexiko har nu möjlighet att lägga till ett 7-dagars natur- och miljöprojekt vid slutet av sitt huvudprojekt.

Mexiko Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲