You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjuksköterska i Mexiko

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Guadalajara
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Rotera på olika avdelningar, och assistera lokala sjuksköterska
  • Krav? Du har fyllt 18 år, och talar grundläggande spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Som sjuksköterskevolontär i Mexico arbetar du vid ett välbelagt sjukhus i Guadalajara. Faciliteter och utrustning här är av hög standard, det är inte så värst stor skillnad mot hemmaplan.

För att få ut mesta möjliga av din vistelse som volontär, roterar du mellan sjukhusets olika avdelningar. Dessa inkluderar gynekologi, pediatri och kirurgi. Föredrar du istället att fokusera på ett område så är det också möjligt.

Exakt vad dina arbetsuppgifter kommer att innefatta beror dels på tidigare erfarenhet och kvalifikationer, men även på ditt engagemang, och ditt förhållande med ordinarie personal. Typiska uppgifter för en volontär med lite erfarenhet kan förutom att ge allmän assistans till läkare och sjuksköterskor, vara att rengöra sår, gipsa, eller kanske till och med hjälpa till med att sy ihop ett sår. Visa initiativ och vilja att lära – personalen är alltid ivrig att lära engagerade volontärer allt de kan.

Vad krävs för att delta vid sjuksköterskeprojektet i Marocko?

Nursing volunteers in Mexico dressed in scrubs in a hospital

För att få mesta möjliga utbyte från den här placeringen, krävs att du i alla fall talar medelgod spanska. Är du osäker på om dina språkkunskaper räcker, hör av dig så tar vi reda på det. Många volontärer som känner att de behöver putsa lite på sina språkfärdigheter väljer att ta en språkkurs, eller delta vid ett omsorgs, undervisnings eller kulturprojekt, innan de börjar arbeta vid sjukhuset för att på så sätt friska upp spanskan.

Du behöver även ha fyllt 18 år för att delta vid projektet.

Boende och Fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Mexico bor du hos en av våra underbara värdfamiljer. Där du får en unik inblick i den lokala kulturen och en utmärkt chans att öva dina språkkunskaper. Vårt nätverk av volontärer i Mexico är aktivt så det råder ingen brist på reskamrater att upptäcka dina omgivningar tillsammans med.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Mexico Medicine & Healthcare Management Plan.

Samtliga volontärer i Mexico har nu möjlighet att lägga till ett 7-dagars Natur- och Miljöprojekt efter avslutat huvudprojekt.

Mexico Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲