You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjukgymnast i Mexiko

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Guadalajara
  • Placering? Sjukhus eller skola för funktionshindrade barn
  • Min roll? Arbeta som sjukgymnast tillsammans med lokalt anställda
  • Krav? Du har fyllt 18 år och talar medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer! (ej tillgängligt juli-september)

Önskar du lära dig mer om fysioterapi, eller utvidga din kompetens inom området, då är ett projekt för sjukgymnastik i Mexico ett spännande val. Oavsett tidigare erfarenhet eller utbildning, kommer du att arbeta vid ett av många välbelagda sjukhus i Guadalajara eller vid en skola för funktionshindrade barn.

De flesta volontärer arbetar vid ett av de större sjukhusen i Guadalajara. Här kommer du spendera mycket tid med att observera och lära från lokala sjukgymnaster. Du arbetar ofta med patienter som har genomgått olika typer av kirurgi och som har behov av rehabilitering.

När du anländer till projektet blir du tilldelad en handledare som tillsammans med dig ser till att dina arbetsuppgifter motsvarar den erfarenhet du är intresserad av. Dina kollegor finns tillgängliga för att svara på alla dina frågor, för att diskutera patientfall och sjukdomstillstånd. Generellt sett håller sjukhusen hög standard och är välutrustade.

Volontärer med tidigare erfarenhet kan välja att jobba vid en skola för barn med funktionshinder. De här barnen har stort behov av individuell uppmärksamhet, och behandling för att förbättra sina motoriska färdigheter, något som höjer deras livskvalité avsevärt.

Funderar du på vilken av de olika placeringarna som passar dig,så kan du ta kontakt med oss, så hjälper vi dig att ta reda på vad som blir bäst för dig med din erfarenhet.

Din roll som frivillig vid ett sjukgymnastikprojekt i Mexico

A Mexican physical therapist supervises a Projects Abroad intern.

Hur mycket praktiskt arbete du får utföra vid din placering beror dels på din tidigare erfarenhet, men också på ditt engagemang och initiativförmåga, samt hur mycket tillit du skapar bland dina kollegor. Desto mer de vet att de kan lita på dig, desto större är chansen att du blir tilldelad större ansvar.

För att få ut mesta möjliga av din vid projektet för sjukgymnastik i Mexico kräver vi att du har medelgoda spanskakunskaper. Är du osäker på om din spanska är bra nog, så kan du höra av dig till oss så tar vi reda på det. Många volontärer som känner att de behöver putsa lite på sina språkkunskaper, väljer att gå en språkkurs eller delta på ett projekt för omsorg, undervisning eller kultur för att fräscha upp spanskan innan de börjar vid sjukgymnastikplaceringen.

Du behöver vara minst 18 år för att delta vid det här projektet.

Boende och fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Mexico bor du hos en av våra lokala värdfamiljer. Här får du möjlighet att förbättra dina spanskakunskaper och ta del av det mexikanska vardagslivet. Det finns inget bättre sätt att få unik insikt i den lokala kulturen och lära sig om traditionella seder och bruk.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Mexico Medicine & Healthcare Management Plan.

Projects Abroads volontärer i Mexico är mycket aktiva och det är aldrig några problem att få sällskap på utflykter och aktiviteter.

Mexico Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲