You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta inom internationell utveckling i Mexiko

Översikt
  • Var? Guadalajara
  • Placering? Lokal icke-statlig organisation (NGO)
  • Min roll? Arbeta tillsammans med en lokal NGO inom varierande områden
  • Krav? Det är önskvärt att du talar lite spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Internationell Utveckling är ett område det är svårt att hitta ett betalt jobb inom och därför är det extra viktigt att ha någon form av erfarenhet om du är intresserad av en karriär inom fältet. Genom att praktisera vid en placering inom ramarna för vårt projekt för internationell utveckling i Mexiko samlar du på dig massor av praktisk kunskap och erfarenhet.

Mexiko har många välutvecklade och välstående områden, speciellt i de större städerna, men ungefär 13% av befolkningen lever fortfarande under fattigdomsgränsen. En del regioner är särskilt utsatta och har behov av extra hjälp och stöd för att hantera och förhoppningsvis reducera fattigdomen. Att ta del av vårt projekt för internationell utveckling i Mexiko är ett bra sätt att göra en insats i dessa områden.

Din roll som volontär vid projektet för internationell utveckling i Mexiko

Volunteers do office work on the International Development project in Mexico

Volontärer vid det här projektet kommer att arbeta tillsammans med olika organisationer baserade i Guadalajara. De här organisationerna är välgörenhetsorganisationer som syftar till att förbättra livskvaliteten och levnadsstandarden i städerna med omnejd.

Volontärer kommer att kunna engagera sig inom olika områden såsom:

  • Människorätt - volontärer arbetar med kommunikation, pr, och planering av demonstrationer och andra event. Projektet har särskilt behov av volontärer med färdigheter inom videoredigering, och social media.
  • Hjälp åt utsatta kvinnor - volontärer här arbetar med att hjälpa kvinnor från marginaliserade samhällen att lära sig nya färdigheter, starta eget etc.

Viktigt att tänka på innan du reser

Local woman sells artisan crafts at a local market in Mexico

Som vid alla praktikplatser är det viktigt att du visar att du är motiverad, tar egna initiativ, och att du alltid gör ditt bästa, vare sig det handlar om att organisera en kampanj, eller att redigera ett projektförslag. På det sättet kommer du att bidra på bästa sätt till stiftelsens arbete, och du kommer garanterat åka hem med en massa nyttig erfarenhet i bagaget.

Genom att arbeta inom flera olika områden vid din placering kommer du inte bara att få en mer holistisk förståelse av hur organisationer som arbetar med internationell utveckling fungerar, utan också få kunskap om vilka utmaningar de ofta står inför. Tänk också på att ju fler frågor du frågar om organisationens arbete och struktur, och ju mer du visar vilja att lära dig, desto mer tid kommer dina kollegor att tillbringa med dig.

Ställs det några särskilda krav för att delta vid det här projektet?

Projektet tar emot alla som har motivation och energi att bidra med, men ge oss gärna besked när du söker om du har relevant erfarenhet, eller om du är intresserad av ett specifikt område.

Det är önskvärt att du som volontär har grundläggande spanskakunskaper, då detta gör det möjligt för dig att ha direktkontakt med den lokala befolkningen du arbetar med.

Dina kollegor förväntar sig att du är punktlig, uppträder professionellt, och jobbar hårt. Din arbetsvecka är måndag till fredag, och innefattar runt 30 timmar per vecka. Var dock beredd på att bli tillfrågad om att jobba enstaka kvällar och helger vid speciella evenemang och liknande.

Första dagen vid placeringen blir du tilldelad en handledare som finns tillgänglig för att ge råd och stöd under din tid vid placeringen. Vår egna Projects Abroad-personal finns självfallet också tillgänglig som det skulle vara något.

Samtliga volontärer i Mexiko har nu möjlighet att lägga till ett 7-dagars Natur & Miljöprojekt vid slutet av huvudprojektet.

 

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲