You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Marocko

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Marocko

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

A local host family in Rabat, Morocco

Vi rekommenderar att du flyger till Rabat, då vårt kontor ligger en kort taxiresa därifrån. Väljer du att istället resa till Casablanca så tillkommer en extra avgift för att täcka transportkostnaden.

När du landat och hämtat ut ditt bagage möts du utav en av våra lokala kollegor från Projects Abroad, håll utkik efter en skylt med vår logo på.

Ni åker därefter direkt hem till din värdfamilj som bor innanför stadsmurarna, i Medinadistriktet. Väl hemma hos din värdfamilj har du tid att tvätta av dig resdammet och komma i ordning.

Introduktion & Rundtur

Projects Abroad local staff member in Morocco picks up a volunteer at the airport

Beroende på när du anländer till Rabat får du din introduktion och rundtur samma dag, eller förmiddagen efter din ankomst. Under introduktionen får du se var du kan växla pengar, var postkontoret ligger, vilka de bra internetkaféerna är, och var volontärerna vanligtvis träffas och umgås. Det är viktigt för oss att du lär känna staden och att du känner dig trygg, så ta chansen att ställa frågor om det är något du undrar över. Efter introduktion och rundtur åker vi till vårt kontor där vi går igenom viktig information inför ditt volontärprojekt.

Agdal, där vårt kontor ligger, är ett säker område norr om centrum, dit det är lätt att ta sig med kollektivtrafik.

Din första arbetsdag hämtar vi upp dig hos din värdfamilj och tillsammans tar vi oss till din placering. På så vis får du se hur du tar dig till ditt projekt varje dag. De flesta volontärerna tar sig till jobbet via buss

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲