You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning på Madagaskar

Översikt
Projektöverblick
  • Placeringsort: Andasibe
  • Din roll: Lärarassistent på låg-, mellan och högstadium
  • Boende: Värdfamilj, gästhus
  • Vad är inkluderat i priset?Mat & boende, försäkringar, transfers, stöd & hjälp dygnet runt, introduktion på plats, personlig hemsida där du hittar alla detaljer kring din resa.
  • Vad är inte inkluderat i priset? Flyg, visum, vaccinationer, fickpengar
  • Hur länge är du här? Från två veckor och uppåt
  • Startdatum: Flexibelt, du bestämmer!

Volontärarbete på en skola i Madagaskar är perfekt för dig som vill skaffa dig arbetserfarenhet och göra en värdefull insats samtidigt. Du behöver inte vara utbildad lärare eller ha tidigare erfarnehet för att delta i detta projektet. Allt du behöver är viljan att hjälpa och göra skillnad i barnens vardag. Vare sig du har tagit ett sabbatsår eller har sommarlov är det här projektet ett utmärkt sätt att kombinera resandet med en meningsfull insats. Volontärarbete som lärare är även värdefullt för dig som studerar på lärarhögskolan och vill lära dig nya metoder och öva på det du redan lärt dig.

En grupp skolbarn sitter vid sina bänkar och inväntar dagens lektion vid en skola på Madagaskar

Lärarvolontärer behövs för att stödja och hjälpa barnen genom att förbättra deras läs- och skrivfärdigheter vilka är avgörande för deras framtid.

Officiella språk på Madagaskar är franska och malagasy, så din huvudsakliga roll som engelskalärare blir att bygga vidare på barnens ofta väldigt grundläggande kunskaper i språket. Du kommer också ges möjligheten att hålla i andra ämnen. Pratar du flytande franska så kanske du kan hålla i en franskalektion.
Även de lokala lärarna kan behöva hjälp med att förbättra sina språkkunskaper.

Som lärarvolontär arbetar du i låg-, mellan- och högstadie skolor i Andasibe, där lärarprojekten finns. Exakt vilken roll du kommer att spela i klassrummet beror på din tidigare erfarenhet och ditt självförtroende. Kanske assisterar du läraren på plats eller så kanske du håller i en hel lektion på egen hand!

Personalen på skolan är ofta angelägen om att du involverar dig i lektionerna och organiserar aktiviteter även efter skolan är slut för dagen. Beroende på dina färdigheter och intressen kan du få undervisa i ämnen som matte, bild, musik, gymnastik med mera. Berätta gärna innan du åker om du är intresserad av att hålla lektioner i något speciellt ämne.

Vad än dina talanger och färdigheter må vara, så ger utbildningsprojektet på Madagaskar dig möjlighet att tillämpa dem i ditt arbete och göra skillnad i barnens liv. Låt kreativiteten flöda och gör lärandet roligt, att engagera barnen med sång och lek är alltid populärt och gör dina lektioner till något att se fram emot.

Som volontär med Projects Abroad utgör du en del i vårat globala volontärnätverk. Tillsammans arbetar vi för att ha en så stor positiv inverkan vi bara kan på de ställen vi verkar med ditt arbete som volontär så har du gjort en skillnad som sträcker sig bortom slutdatumet för din vistelse.

Om du inte kan åka iväg en hel månad eller mer så ges det möjlighet att åka på detta projektet en kortare tid. Våra kolleger på plats bedömer att projektet lämpar sig fär kortare perioder men för att verkligen få ut mesta möjliga av ditt arbete som volontär så rekomenderar vi att du stannar i minst fyra veckor.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Madagascar Teaching Management Plan.

Madagascar Teaching Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲