You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller praktik med folkhälsa på Madagaskar

Översikt
Projektöverblick

Vi arbetar i en avlägsen liten stad, Andasibe som ligger ca 4 timmars bilresa från huvudstaden, Antananarivo. Här är tillgången till hälso- och sjukvård ofta begränsad och familjer har sällan råd att vaccinera sina barn.

Volontärarbete och prakikplats inom folkhälsa på Madagaskar.

När du deltar i vår folkhälsoprojekt på Madagaskar, antingen som volontär eller som praktikant, kommer du att bidra till att sprida kunskap om fördelarna med vaccination, grundläggande hygien, och uppmuntra invånarna att söka medicinsk hjälp för sina åkommor.

Projektet är tillgänglig för alla volontärer oberoende av tidigare erfarenhet. Dock påverkar dock dina kvalifikationer den typ av arbete du kommer att få utföra.

När du startar projektet, ser vi till att du får en grundlig introduktion och utbildning av vår lokala personal samt träffa den sjukvårdspersonal du kommer att arbeta med på daglig basis. Du arbetar på en lokal klinik som har en förlossningsavdelning och ett apotek.

Din roll vid folkhälsoprojektet på Madagaskar

Du bör räkna med att få se sjukdomar och diagnoser som är ovanliga i Sverige; tropiska sjukdomar som malaria och denguefeber är mycket vanliga. Du kan hjälpa till att förebygga sjukdom genom att arbeta med hälsokampanjer, dela ut broschyrer, och hänga upp affischer i närsamhället.

Du kan också göra presentationer och ge invånarna råd vid så kallat ’outreach-arbete’ där volontärer utför uppsökande arbete runt om i närliggande samhällen. Vi förväntar oss också att du hjälper till att utarbeta rapporter och analysera data för att identifiera nyckelområden som behöver extra uppmärksamhet från oss.

Du kommer att lära dig mycket om Madagaskar och folkhälsoarbete både genom lokal hälso- och sjukvårdspersonal såväl som från patienter. Den lokala personalen vid projektet kommer att ge stöd och råd till alla volontärer då det är de som avgör vilka uppgifter du kommer att få.

Den lokala sjukvårdspersonalens engelskakunskaper är väldigt begränsade, så att du kan bli ombedd att även ge grundläggande engelsklektioner en gång i veckan eller då tid finnes.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲