You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär eller praktikant i Madagaskar

Översikt
  • Placeringsorter: Andasibe
  • Boende: Värdfamiljer, gästhus
  • Lokala språk: Malagasy, Franska

Karta över Madagaskar med Baobabträd i solnedgång på Madagaskar

Madagaskar är en ö-nation fylld av givande möjligheter för volontärer som vill ge en hjälpande hand. Vare sig du vill volontärarbeta under ditt sabbatsår, sommarlov eller semester så är att resa med Projects Abroad ett perfekt sätt att få en förstahandsupplevelse av en unik spännande kultur och samtidigt göra skillnad i de samhällen du besöker.

Världens fjärde största ö hittar du utanför södra Afrikas östkust och med sitt extraordinära djurliv som inluderar både lemurer och kameleonter, sin frodiga rengskog bergiga centralplatå och långa sandstränder en Madagaskar än populär turistdestination. Trots att både turism- väl som lantbrukssektorn är växande industrier, så lever minst 69% av befolkningen under den nationella fattigdomsgränsen.

Madagaskars behov av volontärer är stort och beroende på vilken typ av projekt du är intreserad av så kan du jobba i en skola som engelskalärare, ta hand om yngre barn på daghem och bidra till deras grundläggande utbildning eller kanske arbeta med naturvård i ett av de mest makalösa ekosystemen i världen.

Var du bor på Madagaskar som volontär med Projects Abroad

En liten by på landsbygden på Madagaskar

Andasibe med sina 12,000 invånare är Projects Abroads bas på Madagaskar. Här finner du samtliga projekt. När du anländer till Madagaskar så landar du på flygplatsen Ivato som ligger nära huvudstaden Antanarivo innan du reser de sista tre timmarna med bil.

Under din vistelse på Madagaskar så bor du hos en värdfamilj som kommer att öppna både sitt hem och sina hjärtan för dig och välkomna dig som en i familjen. Att bo såhär är en fantastisk möjlighet att verkligen komma nära och lära känna den lokala kulturen, och du kommer att lära dig otroligt mycket. Kanske lär du dig några fraser på några av de lokala språken också, så som Malagasy eller franska under din vistelse som volontär på ett daghem eller en skola.

Resa och äventyrsturism på Madagaskar

När du som volontär bor och arbetar på Madagaskar kommer du att ha mängder utav möjligheter att utforska det otroligt vackra landet du befinner dig i, både på helger och om du bestämmer dig för att resa runt efter du avslutat din tid hos projektet. Madagaskar är hem åt tusentals av växt- och djurarter som du inte hittar någon annanstans i världen och har en fascinerande historia och färgsprakande kultur att upptäcka.

Om du väljer att resa runt på helgerna kan du till exempel slappa på någon utav öns många vackra sandstränder, besöka Tsingy de Bemaraha (UNESCO världsarv), eller lära dig mer om Madagaskar på det välbesökta Museum of the Gendarmerie.

Projekt tillgängliga i Madagaskar

Ungdomsvolontär i Madagaskar

Vinterspecial i madagaskar

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲