You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär och praktik i Kina

Översikt

Map of volunteer placement with Projects Abroad is Chengdu and Shanghai, China Volunteer China

Projects Abroad har ett brett utbud av möjligheter för dig att vara volontär i Kina. För dig som är mitt i din utbildning och söker arbetserfarenhet finns även möjlighet till praktik i Kina.

Chinese students listen to a volunteer talk about the importance of sharks.

Kina, världens folkrikaste land, har en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka. Det var länge jordens mest utvecklade samhälle och hade stora framgångar inom både konst och vetenskap. Idag reser sig Kina än en gång upp och är redo att återigen bli en världsmakt. Futuristiska skyskrapor, hippa nattklubbar och en modern infrastruktur vittnar om en stark framtidstro. Under ytan finns dock Kinas traditioner och kultur kvar såväl som en desperat fattigdom.

Volunteers in China visit the Great Wall on their free time with Projects Abroad

Shanghai, Projects Abroads centrum i Kina, befinner sig i hjärtat av Kinas industriella revolution. Staden breder ut sig vid Huangpufloden och har idag en del av världens mest imponerande moderna arkitektur blandat med fascinerande smågator i Old Town. På stadens myllrande marknader hittar du det mesta i både matväg och traditionell medicin. Som volontär i Kina blir du ibland överväldigad av intryck!

Stranden vid sjön Hangzhou, trädgårdarna vid Suzhou och badstränderna vid Putuoshan ger alla en paus från stadens stress. Inom räckhåll finner du även Peking (Beijing), den kinesiska muren och Sidenvägen. Om du vill bli volontär i Asien är Kina ett spännande val!

Projects Abroads volontärer och praktikanter kommer från många olika länder och det innebär att du inte bara träffar andra svenskar på plats utan får ett internationellt nätverk och vänner från hela världen.

Projekt tillgängliga i Kina

Ungdomsvolontär i Kina

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲