You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Kenya

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Kenya

De flesta av våra volontärer flyger till huvudstaden Nairobi. I ankomsthallen väntar en av våra lokala medarbetare med en Projects Abroad-skylt så att du lätt ska kunna se hen.

Från flygplatsen reser du sedan med buss till Nanyuki, och därefter följer vi med dig och introducerar dig för din värdfamilj. Om du landar i Nairobi på kvällen skjutsar vi dig till ett gästhus där du övernattar, för att sedan resa vidare till Nanyuki dagen efter. Beroende på trafik, tar det 3-4 timmar att resa från Nairobi till Nanyuki.

Introduktion & Rundtur

Female American Volunteer Meets her Host Family in Nakuru, Kenya

När du är framme i Nanyuki kommer du att få en introduktion och en rundtur i staden. Du kommer att få se viktiga ställen du kan komma att behöva som växlingskontor, post, internetkafé, och liknande. Vi kommer även att visa dig hur du tar dig till och från vårt kontor, antingen till fots eller med kollektivtrafik, och du kommer att få möta vår lokala personal på kontoret.

Myndigheterna i kenya kräver att volontärer har ett speciellt arbetstillstånd som gäller för volontärarbete. Vår personal i Kenya hjälper dig med att skaffa detta inom de första fem dagarna efter din ankomst. Tillståndet kostar $145 per månad.

Ligger din ankomstdag under en helg så får du din introduktion följande måndag då bank, post, och växlingskontor är stängda under helgen.

Skall du volontärarbeta vid Natur- och Miljöprojektet?

Giraffes grazing in a field in Kenya

Om du skall volontärarbeta vid Natur- och Miljöprojektet kommer du beroende på ankomsttid, antingen ha en övernattning i Nairobi, eller bli skjutsad direkt till Kigioreservatet i närheten av Naivasha.

Samma dag du anländer till Naivasha får du din introduktion. Här kan du även växla pengar, skaffa sim-kort, och handla.

Om du vill lämna reservatet för en helgutflykt kommer du att skjutsas till huvudvägen på lördag morgon, och hämtas på samma ställe på söndag eftermiddag. Från huvudvägen tar du en minibusstaxi (matutu)vidare.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲