You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med IT-undervisning på Jamaica

Översikt
  • Var? Mandeville med omnejd
  • Placering? Lokala skolor
  • Min roll? Du arbetar som IT-lärare
  • Krav? Du har grundläggande IT-kunskaper
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer with his class on the Teaching project in Jamaica, the Caribbean

I dagens samhälle värdesätts IT-kunskaper nästan lika högt som vanliga läs- och skrivfärdigheter, och situationen på Jamaica är inget undantag. Goda datakunskaper är nu en förutsättning för många positioner. Fler och fler skolor på Jamaica ser behovet av IT-undervisning från ung ålder och många har nu dataundervisning som en del av läroplanen.

Som volontär vid vårt projekt för IT och sociala medier bidrar du till att sprida kunskap kring PC-användning, internet och sociala medier. Du undervisar barn i åldrarna 6 till 15 år på skolor i Mandeville med omnejd. På en del skolor assisterar volontärerna de ordinarie lärarna, medan de vid andra skolor har huvudansvaret för undervisningen då lärarna ej har nödvändig IT-kompetens. Som datalärare på Jamaica arbetar du vanligtvis mellan 4 och 5 timmar per dag, om så önskas finns möjlighet att undervisa mer.

Din roll som volontär vid IT-projektet på Jamaica

Volunteers with a classroom of students in a school in Jamaica, the Caribbean

Du behöver inte vara någon dataexpert för att delta vid IT-projektet, grundläggande datakunskaper räcker. Undervisningen består vanligtvis av att lära ut grunderna som att sätta på och stänga av en dator, använda program som Word, Excel, Publisher, PowerPoint, konst- och fotoprogram, samt hur man använder internet för att söka efter information, eller kommunicera via e-post.

Beroende på dina färdigheter och erfarenhet kan du också undervisa i webdesign och/eller sociala medier, såsom Facebook och Twitter. En del skolor har även behov av att uppdatera sina egna hemsidor eller önskar att sätta upp egna konton i sociala medier, och kommer att värdesätta det högt om du kan hjälpa till med detta. Jamaicas utbildningsministerie uppmuntrar för närvarande skolor att etablera och expandera sin närvaro på internet, så behovet av sådan hjälp är stort.

Möjligheten finns även att kombinera IT-projektet med ett vanligt undervisningsprojekt. Volontärer som önskar undervisa i webdesign bör helst ha relevanta studier i bagaget. Vill du bedriva mer generell IT-undervisning krävs inga formella kvalifikationer, men du måste besitta nödvändig datakunskap.

Har du inte tid att delta vid IT-projektet på Jamaica under en hel månad eller längre, så finns det tillgängligt som korttidsprojekt under två eller tre veckor. Även om du kommer att få möjlighet att göra en viktigt insats under de två veckorna är det dock klart att du kommer att få möjlighet att påverka fler och få mer utmanande uppgifter om du arbetar med projektet under en period längre än två veckor. Om du vill fokusera på utformningen av webbsidor måste kunna delta i projektet under minst fyra veckor.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲